Anasayfa , Haberler , ESP’ye yönelik gözaltı operasyonu

ESP’ye yönelik gözaltı operasyonu

espTC’nin devrimcilere yönelik siyasi soykırım politikaları eksenindeki operasyonları devam ediyor. Bugün sabah saatlerinde İstanbul’un birçok ilçesinde ESP üyelerine yönelik ev baskınları gerçekleştirildi; en az 8 kişi gözaltına alındı. Ayrıca ESP ilçe binalarına da gerçekleştirilen baskınlarda binaların içi talan edildi.

ESP’nin Maltepe ve Ataşehir ilçe örgütleri ile Kadıköy ve Sancaktepe’de parti üyelerinin evlerine polis baskınları düzenlendi; baskınlara özel harekat polisleri de katıldı.

Maltepe Gülsuyu Mahallesi’nde bulunan ESP ilçe örgütünün kapısını kıran TMŞ polisleri, parti binasının içini talan etti. Baskın esnasında Suruç şehidi Duygu Tuna’nın eşyalarının bulunduğu çanta da dağıtıldı.

1 Mayıs Mahallesi’nde bulunan ESP Ataşehir İlçe Örgütü binasına da kapısını kırarak giren polis arama yaptı.

ESP Sancaktepe İlçe Örgütü’nün kapısı da “koçbaşı” ile kırıldı.

Kadıköy’de Şafak Güray’ın evi basıldı, burada yapılan baskında bir kişi gözaltına alındı. Polis apartmanın camı ve kapısını da kırdı. Evde bulunanlar yere yatırılarak ters kelepçe işkencesi uygulandı.

Gözaltına alınan 8 ESP üyesinin isimleri şu şekilde: Şafak GürayFiliz ÇolakBersu EroğluHasret HanbayMahir Can GültekinGamze Yügerİbrahim GörürErsin Topçu.