Anasayfa , Haberler , Erzincan’daki Gezi davasında karar açıklandı

Erzincan’daki Gezi davasında karar açıklandı

gezi-erzincan

Gezi Parkı eylemleri sırasında Erzincan’da protestolara katılan 16 kişinin yargılandığı davada, 14 kişiye bir yıl sekiz ay ile 17.5 yıl arasında değişen hapis cezası, iki kişiye ise para cezası verildi.

Gezi Parkı eylemleri sırasında Erzincan’da protestolara katılan 16 kişinin yargılandığı dava görüldü.

‘TKP/ML’ye (Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist) yönelik 25 Haziran 2013 günü düzenlenen eş zamanlı operasyonda sekiz kişi tutuklanmıştı.

Erzurum Özel Yetkili 4’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde 16 kişi hakkında açılan davada, zanlılar “yasa dışı bir örgüt adına hareket etmekle suçlanırken, ‘görevi yaptırmamak için direnme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama, silahlı terör örgütüne üye olma, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme, terör örgütü propagandası” suçlarından yargılanan sekiz kişi, 10 Şubat 2014’te Erzurum’da görülen duruşmada tahliye olmuştu.

Özel yetkili mahkemelerin (ÖYM) kapatılmasıyla dosya Erzincan’a gönderilmişti.
17 yıla kadar hapis cezası

Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi’nde iki gün önce görülen karar duruşmasında Ç. K.’ya 17 yıl altı ay, H. S.’ye 17 yıl, M. C.’ye 14 yıl altı ay, A. S., C. K.’ya 14’er yıl, O. K., O. K., D. D., H. S.’ye 13’er yıl sekiz ay, T. A.’ya dört yıl sekiz ay, E. E.’ye iki yıl hapis, 15 bin lira para cezası, Y. T. ile Ü. P.’ye bir yıl sekizer ay hapis, 15’er bin lira para cezası, D. D.’ye bir yıl sekiz ay hapis ile 13 bin lira para cezası verildi.

Aynı davada yargılanan F. E. altı bin lira, A. D. işe 500 lira adlı para cezası aldı.

Yargıtay’ın cezaları onaması halinde sanıklar, cezaevine girecek.