Home , Avrupa , Ermeni, Süryani, soykırımlarının 100. yılı vesilesiyle İsveç’in Göteborg kentinde panel düzenlendi.

Ermeni, Süryani, soykırımlarının 100. yılı vesilesiyle İsveç’in Göteborg kentinde panel düzenlendi.

panel2GÖTEBORG-08-04-2015- Ermeni, Süryani,  soykırımlarının 100. yılı vesilesiyle İsveç’in Göteborg kentinde; Seyfo Komitesi, AKM ve Göteborg Kürt Kadınlar Derneği’nin oluşturduğu platformun çağrısıyla 5 Nisan (Pazar) günü bir panel düzenlendi.
Panele konuşmacı olarak  yazarlar Ragıp Zarakolu ve Kemal Yalçın katıldılar. Yarım saatlik birer konuşma yapan konuşmacılardan Ragıp Zarakolu, katliamın öncesi ve tarihçesini anlattı. Kemal Yalçın ise katliamın sonuçlarıyla ilgili yaşadıklarını, dinlediklerini ve kitabında yazılanları anlattı. Konuşmaların ardından on dakika ara verildi ve soru-cevap kısmına geçildi.
Panelin sonlanmasına yakın, yazar Kemal Yalçın; dinci faşizme karşı HDP’ni destekleme çağrısında bulundu.
İsveç’deki Türkiyeliler’in ortaklaşa yaptığı ve içinde Ermenilerin, Süryanilerin, Rumların, Türklerin, Alevilerin, Kürtlerin, Keldanilerin vd. bulunduğu bir oluşumun gerçekleştirdiği bu panel bir ilk olmasıyla büyük önem taşıyor. Bir yıllık bir çalışmanın eseri olan bu panel olumlu yönleriyle gelecekteki mücadele açısından da bir basamaktır.
Panele katılım 150-200 kişi civarındaydı.
İsveç’te bulunan ATİK-Taraftarları olarak panelde dinleyici olarak yer aldı. Ezilen halkların haklı mücadelesinde yer alacağımızı, taleplerini savunacağımızı bir kez daha yineliyoruz.
İsveç ATİK-Taraftarları 
panel3
panel1