Anasayfa , Haberler , Ermeni Soykırımı’nın 100. yılı dolayısıyla yapılan yürüyüşe polis saldırdı

Ermeni Soykırımı’nın 100. yılı dolayısıyla yapılan yürüyüşe polis saldırdı

IMGP7773İstanbul: Arasında Yeni Demokrat Gençlik(YDG)nin de olduğu HDK Gençlik Meclisi ve HDP’nin Kadıköy’de Ermeni Soykırımı’nın 100. yılı dolayısıyla yaptığı yürüyüşe polis saldırdı.

Yürüyüşe polis engeli

Kadıköy Boğa Heykeli’nde toplanan kitle önce Bahariye Caddesi’nden Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’na yürümek istedi. Ancak kitlenin önü polis tarafından kesildi. Pankart ve dövizlerin kaldırılmasını isteyen polise kitle sloganlarla karşılık verdi. Pankartları kapatarak, slogan ve teşhir konuşmaları yaparak yürüyen kitlenin önü ikinci kez barikatla kesildi. Yapılan görüşme sonrasında yürüyüşünü sürdüren HDK Gençlik Meclisi ve HDP’liler, Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’nı geçtikten sonra pankartlarını ve dövizlerini açtı. Polis hiçbir uyarı yapmadan kitleye saldırdı. Polis, “Bu acı hepimizin. Ermeni Soykırımının 100. yılında yüzleşiyoruz” yazılı pankarta el koydu.

Yapılan eyleme polisin saldırması ile 6 kişi coplarla darp edilerek gözaltına alındı. Saldırının ardından dağılmayan HDK Gençlik Meclisi ve HDP üyeleri, Surp Takavor Kilise Meydanı’na yürüdü ve açıklama yaptı.

Soykırım sürüyor!

Basın açıklamasına 2011 yılında askerde nefret cinayeti ile katledilen Sevag Balıkçı’nın annesi Ani ile babası Garabet Balıkçı ile HDP Milletvekili Adayı Musa Piroğlu da katıldı. Burada açıklama yapan Ani Balıkçı, soykırım ve inkarın devam ettiğini ve devlet politikası haline geldiğini söyledi. Ermeni halkının hala zulme ve ayrımcılığa uğradığını kaydeden Ani Balıkçı, bunun son örneğinin ise oğullarının askerlik yaptığı sırada öldürülmesi olduğunu hatırlattı.