Anasayfa , Avrupa , Erk’ek Şiddetine Karşı Öfkemiz Büyük; Bir Kez Daha İsyandayız!

Erk’ek Şiddetine Karşı Öfkemiz Büyük; Bir Kez Daha İsyandayız!

HAMBURG|02.05.2020| Hamburg’ta 1 Mayıs günü saat 17.00 sularında, Yeni Kadın okuru bir kadın arkadaşımız iki çocuğuyla birlikte, yıllar önce ayrıldığı eşi tarafından üzerlerine benzin dökülerek ve boğazı kesilerek öldürülmek istendi.

Yıllardır sistematik bir şekilde şiddete maruz kalan, defalarca darp edilen kadın arkadaşımız, oğluyla birlikte şu an yaşam mücadelesi veriyorlar.

Günler öncesinde örgütlenen ve belki de bilinçli bir şekilde özellikle 1 Mayıs’ta gerçekleştirilmek istenen bu katliam girişimine yönelik, dillimize dolanan tüm sözcükleri şimdilik bir kenara bırakıyoruz. Çünkü, hem corona sürecinden kaynaklı, hem de sürdürülen soruşturma henüz netlik kazanmamış olduğundan sağlıklı ve yeterli bilgi alamıyoruz…

Ama bilinmelidirki; bu katliam girişimi de Avrupa’da yükselişte olan kadına yönelik şiddetin ve kadın katliamlarının devamı olup, eril/ erk zihniyetin bir kadının daha hayatına müdahele ederek canına kast etme çabasıdır.

Erk’ek Şiddetine Karşı Mücadelemizde Kararlıyız..

Hayatlarımızı, bedenlerimizi korumak, özgürce ve kendi kararlarımız doğrultusunda yaşayabilmek için, eril zihniyete ve erk’ekliğe karşı, kadın dayanışmasını yükseltip kadınlar olarak omuz omuza mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz. Buna kararlıyız… İçimizdeki öfkeyi de, üzüntüyü de, ataerkiye karşı isyana çevirelim ki, kadınlar olarak hayatta kalabilelim !

Yeni Kadın olarak, kadın arkadaşımızın ve çocuklarının en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını ve hayatlarına daha da güçlü bir şekilde devam edebilmelerini umuyoruz. Yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, yanlarında olduğumuzu ve bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağımızı da bir kez daha belirtmek istiyoruz.

Kadın Dayanışması Yaşatır!

Jin Jiyan Azadi!