Home , Haberler , Ergenekon baskınlarında gözaltılar var

Ergenekon baskınlarında gözaltılar var

ANKARA/İSTANBUL | 04 – 03 – 2011 | Ergenekon soruşturmasında bu sabah İstanbul ve Ankara’da yapılan eşzamanlı baskınlarında aralarında gazetecilerin olduğu bir çok kişi gözaltına alındı.

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün talebi üzerine İstanbul nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen arama kararı ile sabah erken saatlerde başlayan eş zamanlı operasyonlar kapsamında 11 kişiye evlere baskın düzenlendi. Haklarında gözaltı kararı verilen 11 kişi „Ergenekon üyesi” olmakla suçlanıyor.

İstanbul ve Ankara’da evlerinde arama yapılanların isimleri şöyle: Gazeteci Nedim Şener, Yazar Yalçın Küçük, Gazeteci Ahmet Şık, Odatv muhabiri İklim Bayraktar, Odatv’nin koordinatörü Doğan Yurdakul, Odatv Ankara Temsilcisi Mümtaz İdil, Odatv yazarı Sait Kılıç, Eski MİT’çi Kaşif Kozinoğlu, Gazeteci Müyesser Yıldız, Aydın Bıyıklı ve Coşkun Musluk.

Gazeteci-Yalçın Küçük, İklim Bayraktar ve eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun yanısıra Müyesser Yıldız’ın Ankara’daki evinde aramalar yapılıyor. Gazeteci Nedim Şener, Ahmet Şık, Sait Çakır, Doğan Yurdakul, Mümtaz İdil ve Coşkun Musluk’un evindeki aramalar ise sona erdi. Aramalar sonucunda Şener, Şık, Çakır, İdil, Yurdakul ve Musluk gözaltına alındı. (ANF)