Home , Avrupa , Enternasyonal Kültür Festivalinde ICOR’un Kurulduğu Kamuoyuna Deklere Edildi

Enternasyonal Kültür Festivalinde ICOR’un Kurulduğu Kamuoyuna Deklere Edildi

BERLİN | 19 – 10 – 2010 | Berlin’in ünlü Max-Schmeling salonunda MLPD, Solidarität International, ATİF, REBEL, AGİF, BİR-KAR, YDG, Yaşanacak Dünya, YEK-KOM, Ranjbaran, CARC, KOE, YENİ KADIN, Almanya Filistin Gençliği, Courage ve daha bir çok demokratik kitle örgütü ve partilerin ortaklaşa organize ettikleri kültür festivali, aynı zamanda Uluslararası Devrimci Parti ve Örgütler Koordinasyonu-ICOR’un kurulduğunu kamuoyuna açıklandı. ICOR’un kurucular listesinin 30 Kasımda yayınlanması bekleniyor.

ATİK bünyesinde çalışmalarını sürdüren Grup Haykırış’ın katılım sahne aldığı festivalin asıl konuşmacısı MLPD Başkanı Stefan Engel oldu. Engel konuşmasında enternasyonal örgütlenmenin günümüz koşullarında elzem olduğuna vurgu yaptı. Engel konuşmasında, Emperyalizmin uluslararası alanda ki tahakkümüne karşı, enternasyonal bir işçi sınıfı örgütlenmesinin yaratılması çalışmalarında önemli adım atııklarını, ICOR’un bu amaçla kurulduğunu ve bugüne kadar yapılan çalışmaları dile getirdi. ICOR içinde ideolojik konularda farklı düşünen yapıların olduğunu kaydeden Stefan Engel, ICOR’a katılmayan ve gözlemci olan Ddevrimci ve Komünist yapıları ikna etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından sahneye çıkan ICOR temsilcileri ellerinde kızıl bayrakları ile birlikte tüm salonun katılımızla Enternasyonal marşını okudular. Marşın ardından tüm salon ‘Yaşasın Enternsyonal Dayanışma!’ sloganını haykırdı.

Kürt ve filistin halk danslarını sergilendiği festivalde, ATİF tarafından hazırlanan Günümzde Türkiye’de işçi hareketi filmi gösterildi. ATİF temsilcisi tarafından seslendirien TEKEL direnişinin ve referandum sürecinin anlatıldığı sırada gösterilen film dinleyenlerden yoğun alkış aldı.

YDG’li bir gencin sunuculuğunu üstlendiği festivalin en doruk noktasi Grup Haykırış’ın sahne alması oldu. İki defa sahne alan Grup Haykırış değişik dillerden türkü ve marşları seslendirerek heyecanı doruk noktasına çıkardı.

Geceye Jose Maria Sison tarafından görüntülü bir mesaj sunuldu. Aralarında Yunanlı müzisyen Kostas Papanastasiou, Brezilyalı „Capoeira Angola“ adlı dans grubu, Filistin Çocuk Folklor Grubu, die Bandbreite, Ozan Hikmet, Muharrem, Filipin Kültür Grubu, Ruhrchor, Todo Chambia bulunduğu çok sayıda sanatçı ve müzik grubu sahneye çıktı, Nazım Hikmet’ten, Pablo Neruda’dan ve Betold Brecht’ten şiirler okundu. Aralarında TÜYAB’ın da  bulunduğu bir çok kurum tarafından enformasyon standları açıldı.