Home , ATİF , ‚Emperyalizm ve Militarizmini, Türk Devleti, AKP ve Savaş Politikasını Protesto Edelim!‘
Hamburg

‚Emperyalizm ve Militarizmini, Türk Devleti, AKP ve Savaş Politikasını Protesto Edelim!‘

Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu

ATİF |31.08.2017|  Emperyalizm, kapitalizmin en yüksek aşaması olarak tekelci kapitalizmdir. O, sermaye ihraç etmeden, yeni alanlara açılıp tatlı karlar edinmeden yaşayamaz. Emperyalizm aynı zamanda militaristleşme demektir. Tepeden tırnağa, dişlerine kadar silahlanmazsa ne gücünü koruyabilir, ne rakipleri karşısında pozisyonunu, ne sömürge ve yarı sömürgeler de varlığını ne de hegemonyasını arttırabilir. Alman büyük tekelerinden biri olan Rheinmetall de bu niteliğine uygun rolünü yerine getiriyor.

Diğer emperyalistler gibi Alman tekelleri ve dolayısıyla devletinin gözü hep rakiplerinin ve yeni alanları ele geçirmede olmuştur. Alman tekelleri geçmişten bu yana birçok yerlerin yanı sıra özellikle gözleri Türkiye’de olmuştur. Osmanlının son dönemlerinde de Osmanlıları kendi güdümüne alarak 1. Dünya Savaşına sürüklemişlerdir. 2.Dünya savaşına doğru yine yanlarına almışlardır. 2.Dünya Savaşı sonrası 1960 lardan itibaren önemli ölçüde etkilerini arttırmıştır. 6 bini aşkın işletmesiyle ekonomik olarak en çok etkinliğini sürdüren bir ülkedir. Türkiye ve Kürdistan hem 80 milyona yakın ve genç nüfus potansiyeliyle, hem ciddi bir pazar oluşturmasıyla, muazzam zenginlik kaynaklarıyla, hem bulunduğu coğrafyanın jeo-stratejik konumundan dolayı ve hem de ileriye yönelik dengeler ve emperyalist bir savaşta kendileri için önem taşımaktadır.

Dikkat edilirse CDU ve A.Merkel hükümeti son yıllarda güya „mülteci politikası“, Erdoğan’ın her vesileyle diplomatik sınırları aşan efelenmesi, Erdoğan’ın danışmanlarının aralarında bulunduğu MİT faaliyetleri ve Kürt siyasetçilerine yönelik cinayet işleme planlarının ortaya çıkışı, TC devlet ve AKP iktidarının Kürtlere ve toplumsal halk muhalefetine yönelik estirdiği dizginsiz faşist terör, ABD emperyalizmi-NATO militarizminin İncirlik Üssü’nde bulunan Alman askerleri ve onları ziyaretlerine çıkardığı engeller vb gibi sorunlardan dolayı Merkel ve Erdoğan hükümetleri aralarında birbirini Hitler’i izlemekle ödüllendirdikleri „ciddi“ bir gerginlik olduğu yansıtılıyordu. Seçimler öncesi birbirlerini besleyen taktiklere başvurma hesabıyla mı yapılıyor net bilinmez ama A. Merkel, Dışişleri Bakanı S.Gabriel ve Erdoğan arasında atışmaların yaşanması ciddi, uzlaşmaz bir gerginlik havası veriyordu. Ama görüldüğü gibi devlet ilişkilerinde hiç de ciddi sorun yaşamadıkları ortaya çıkıyor. Sistem çıkarları ve tatlı karları için, başta Kürt ulusu olmak üzere, bütün toplumsal halk muhalefetine saldırmak, bastırmak için nasıl da birlikte hareket etmekte olduklarını göstermektedirler. Araları biraz gergin gözükmelerine rağmen, Almanya da PKK, PYD li Kürt siyasetçilerine, Türkiye ve T.Kürdistanlı devrimci, komünistlere yönelik saldırı, tutuklama ve yargılamalarda nasılda birlikte hareket etmekte ve düşmanlıklarını göstermektedirler….

Rheinmetall silah tekeli 1889 dan beri silah sektöründe olan bir şirkettir. Emperyalist ve gerici savaşlardan beslenmektedir. Bu savaş makinelerinin tatlı karları bu alanda gelmektedir. Rheinmetall tekeli, Tank, Zırhlı araçlar, Lazerli silahlar vb üreten bir savaş sanayi tekelidir. Amerika, Avrupa ve Asya’da birçok ülkede fabrikaları bulunmaktadır.

2015’ten beri Türkiye’de tank fabrikası yapma görüşmelerini sürdürüyor. Erdoğan’ın çevresinde olan Ethem Sancak’ın BMC şirketiyle İstanbul’un doğusunda Karadeniz kıyısında Karasu ilçesinde 222 hektarlık bir alanda ortak üretim yapacaklar. Türk devleti için modern Tanklar, Leopard tanklarının modernizasyonu, zırhlı araç üretiminin yanı sıra, bölge ülkelerine yönelik üretim yapacaklar demektir. Niekim  Rheinmetall’ın dahil olduğu RBSS gurubu ile Katar Emirliği arasında 1.000 zırhlı aracın Türkiye de üretimi konusunda görüşmelerin yapıldığı, Katar silahlı kuvvetlerinin zırhlı araçlar siparişi verdiği belirtilmektedir.

Rheinmetall‚ın bu en modern tankları, zırhlı araçları, lazerli silahları Kürdistanda illerde, ilçelerde ve köylerde Kürt halkına karşı kullanılacaktır. Daha iki yıl önce 11 Kürt şehri, yerleşim alanı tank ve zırhlı araçlarla yerle bir edildiğinde kullanıldı. O saldırılarda yüzlerce insan tank atışlarıyla paramparça edilerek, yakılarak katledildi. Binlercesi yaralandı, on binlerce kadın, çocuk, yaşlı, genç insan terk etmek zorunda kaldı. Bugün hala kullanılmaya devam etmektedir. Büyük kentlerde greve giden veya protesto yürüyüşlerinde işçi ve emekçilere, okullarda öğrencilere karşı, mahallelerde yaşayan insanlara karşı, evi kuşatılan devrimcilere karşı kullanılacaktır. Tıpkı Haziran 1976 da Gaziantep’te THKO’lu İlhan Emre ve Mehmet Ali Özpolat’nin barındıkları evin kuşatılarak tanklarla katledilme örneğinde olduğu gibi kullanacaklardır.

Alman Rheinmetall tekelinin bu Tank, Zırhlı araç ve Lazerli silahları sadece Kürt ulusu ve halkına, devrimcilere, komünistlere, işçi ve emekçilere karşı kullanılmakla sınırlı kalmayacaktır. Bunun yanı sıra bugün Kürt ulusunun Suriye, Irak, İran içindeki parçalarına, bu ülkelerde ve bölgedeki diğer ulus ve ulusal azınlık halklarına karşı kullanılacaktır. Bugün Rojova’nın Cizre, Kobani, Afrin „kanton“larının sınırlarında yüzlerce, binlerce tank, zırhlı araç yığılmış durumdadır. Bunlara yeni takviyeler yapılmış olunuyor. Bu askeri ölüm makineleriyle yer yer bu kantonlara kilometrelerce girip saldırılarda bulunup geri dönmektedirler, sınırı geçemedikleri zamanlarda da sık sık tank, obus, havan topları ve füzelerle vurulmaktadırlar.

Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF) olarak başta üye ve aktivistlerimiz olmak üzere tüm demokratik kamuoyunu silahlanmaya ve militarist politikalara karşı çıkmaya ve özelde Rheinmetall’ın Türkiye’de silah fabrikası kurmasına aktif karşı durmaya çağırıyoruz.

Bu ölüm silahları ve saldırılar durdurulsun.

Alman Rheinmetall tekelinin Kürt ulusu ve çeşitli milliyetlerdeki işçi ve emekçilerin kanını dökmeye suç ortaklığı yapmasına son!

Rheinmetall’in Türkiye de Silah Fabrikası Kurmasına Son!

Almanya ve Rheinmetallin Türkiye’ye Silah Satmasına Son!

Tc ve Erdoğan’ın, Rheinmetall desteğiyle yeni katliamlarını durdur!

Katiamları protesto et! Yeni katliamlara izin verme!

  • Tarih: 2 Eylül Cumartesi
  • Saat:   13:00
  • Yer:    DGB Friedrich-Ebert-Strasse 34-38, 42210 Düsseldorf

ATİF – Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu