Anasayfa , Avrupa , Ecevit Piroğlu’na Özgürlük

Ecevit Piroğlu’na Özgürlük

 

Enternasyonalist Kürt devrimci Ecevit Piroğlu, Sırbistan tarafından uluslararası insan hakları ve özgürlükler hiçe sayılarak 15 aydır hukuksuz bir şekilde hapiste tutulmaktadır. Sırbistan, Erdoğan hükümetinin talebi üzerine Ecevit Piroğlu’nu Türkiye’ye iade etmek için kendi yasaları da dahil olmak üzere uluslararası anlaşmaları ihlal etmektedir. Ecevit Piroğlu, iade kararına karşı yapılan itiraz sonucunda bu hafta son kez temyiz mahkemesine çıkarılacak. Mahkeme iade kararını onarsa, Piroğlu’nun yaşam hakkına karşı işlenen tüm suçlardan Sırbistan Hükümeti sorumlu olacak.

Ecevit Piroğlu 120 gündür açlık grevinde. Tutulduğu tek kişilik ve kapalı hücrede yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzak. Piroğlu, 5 Eylül’de bilincini kaybetmesinin ardından hastaneye kaldırıldı ve 2 gün sonra tekrar hücreye gönderildi. Piroğlu, açlık grevine başlamasının nedeni olarak Sırbistan’da uygulanan adaletsizliği gösterdi. Çünkü Sırbistan siyasi iltica talebini kabul etmek yerine onu 1 yıl cezaevinde tutmuş, yargılama sürecinde usulsüzlükler yapmış ve kamp adı altında aslında bir cezaevi olan iade merkezinde tutmaya devam etmişti.
Sırbistan yasalarına göre bir yılın sonunda serbest bırakıldı.
Ecevit Piroğlu, Türkiye’deki Gezi protestolarında öncü rol üstlenmiş bir direnişçi. Geçmişte Türkiye’de hapis yatmış, panzerle yaralanmış, siyasi fikirleri ve Kürt-Alevi kökeni nedeniyle ailesinden zulüm görmüş bir siyasetçidir. Ecevit Piroğlu, dünya halklarının baş düşmanı IŞİD terörüne karşı Rojava’da enternasyonalist mücadeleye katılmış bir devrimcidir.

Tüm bu siyasi faaliyetleri nedeniyle Erdoğan diktatörlüğünün hedefindeki muhalif-devrimciler arasında yer almaktadır. Hakkında her gün onlarca işkence raporu tutulan Türkiye Devleti’ne iade edilirse, karakolda ve cezaevinde ağır işkencelere maruz kalacak, sayıları 100’ü aşan idam vakaları gibi cezaevinde intihar ettiği söylenerek katledilecektir. Bundan sadece Türk Hükümeti değil, onu iade eden Sırbistan Devleti ve bunu durdurmak için derhal harekete geçmeyen uluslararası insan hakları kurumları da sorumlu olacaktır.

Ecevit Piroğlu derhal serbest bırakılmalı ve yaşam hakkı güvence altına alınmalıdır. Ecevit Piroğlu’na destek için açlık grevindeyiz. Herkesi

Ecevit Piroğlu’nun özgürlüğü için mücadele etmeye çağırıyoruz!
Piroğlu derhal serbest bırakılmalıdır! Sırbistan iadeyi durdursun!

Ecevit Piroğlu’na Özgürlük İnisiyatifi