Anasayfa , Avrupa , Düsseldorf’ta Taksim’den Lice’ye Her Yer Direniş Mitingi

Düsseldorf’ta Taksim’den Lice’ye Her Yer Direniş Mitingi

düsseldorf taksim lice3DÜSSELDORF | 08 – 07 – 2013 | Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) 7 Temmuz günü Almanya’nın Düsseldorf şehrinde gerçekleştireceği ‘’Demokrasiye saygı mitingi’’ öncesinde biraraya gelen yerli ve göçmen devrimci-demokrat kurumlar, Taksim Dayanışması NRW İnsiyatifi adı altında Taksim’den Lice’ye Dayanışma, Demokrasi ve Barış için; 7 Temmuz’da Düsseldorf’a ! sloganıyla bir protesto mitingi gerçekleştirdiler.

Die Linke, Düsseldorf Türkiye’liler Merkezi, AGİF, ATİF, ADHF, Bir-Kar, DKP-Düsseldorf, FEDA-Demokratik Alevi Federasyonu, HDF-NRW, ÖDA- Özgürlük ve Dayanışma, Yaşanacak Dünya, YXK-Kürt Öğrenciler Birliği, Antifa-Wuppertal, Aachen Halkevi, Dormagen Gençler Birliği, Kürt Halkevleri, HDK-NRW, Mosaike.V, Occupy Düsseldorf, See red, İfuriosi IL-Düsseldorf, VDJ- Demokratik Hukukçular Birliği, VVN-Düsseldorf, IGM Sendikasından Hüseyin Aydınve NihatÖztürk ve NGG Sendikasından sendikacı Selahattin Yıldırım’ın öncüşüğünde biraraya gelen Taksim Dayanışması NRW İnsiyatifi’nin çağrısıyla biraraya gelen yerli ve göçmen yüzlerce devrimci demokrat Düsseldorf’ta Burgplatz’da coşkulu bir miting gerçekleştirdi.

Miting Dersim’den Maraş’a, Çorum’dan Sivas’dan Roboski’ye Lice’den Türkiye’nin her karış toprağına birer fidan gibi serpilen devrim şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Taksim Gezi Parkı‘nın sermayenin çıkarlarına peşkeş çekilmesine dur diyen ve günlerdir ülkenin sokaklarını, meydanlarını direnişlerle barikatlarla süsleyen onbinlere, Dersim’de, Maraşta, Çorum’da, Sivas’ta Seyit Rıza’nın, Pir Sultan Abdal‘ın idam sehpasındaki boyun eğmez ruhuyla döne döne ateşte semaha duran Sivas Şehitlerine ve Demirci Kawa‘nın Newroz ateşini Roboski’den Lice’ye Kürdistanın her karış toprağına Serhıldanlarla nakşeden yiğit Kürt Ulusuna binlerce selam şiarının okunmasıyla kitle hep bir ağızdan Yaşasın Haljkların Kardeşliği sloganları haykırdı

Sık sık Her yer Taksim Her yer Direniş, Yaşasın Devrimci Dayanışma, Faşizme Karşı Omuz Omuz’a sloganlarının atıldığı miting alanında, AKP destekçilerinin provakatif tavırları ve polisin bu provakasyona göz yummasından dolayı sık sık gerginlikler yaşandı. Buna ragmen sloganlarını daha gür haykıran eylemciler gerçekleştirilmeye çalışılan provakasyonu engellemeyi başardılar.

İstanbul Taksim’de 27 Mayıs günüYayalaştırma Projesi adı altında ağaçların sökülüp Gezi Parkının talan edilmesiyle başlayan direniş bir çığ gibi ülkenin dört bir yanını sarmış durumda. Her  gün daha da yoksullaşan, geleceği karartılan, hakları gasp edilen, düşünceleri yoksayılan, çeşitli halk kesimlerinin en demokratik taleplerine bile azgınca saldıran Akp hükümetine karşı halk onurluca bir isyana kalkıştığının ifade edildiği mitingte bu isyan halkın en haklı, en meşru, en doğru ve artık yeter diyen çığlığıdır. Onlar cesareti kuşanarak Taksim başta olmak üzere Ankara, İzmir, Dersim, Adana, Mersin ve daha birçok şehirde zora karşı zoru kullanarak alanları özgürleştirmeyi bildiler. Bugün baldırı çıplaklar ve çapulcular olarak devlet tarafından aşağılanan, horlanan ve küçümsenen ezilen emekçi halkın ülkenin her karış toprağında tarih yazmaya devam ettiği belirtildi.

Ayrıca 28 Haziran günü öğlen saatlerinde, Amed’in Lice ilçesi Hêzan (Kayacık) köyüne yeni karakol yapılmasını protesto eden köylülere, askerler tarafından açılan ateş sonucu 3’ü ağır, 10  kişi yaralandığı ve ağır yaralananlardan Medeni Yıldırım’ın kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmesiyle ilgili yapılan konuşmalarda, TC. faşizminin artık halkın gücünü ciddiye almak ve korkmak zorunda olduğu çünkü Türkiyehalklarının, Gezi Parkı Direnişi sürecinde, zincirlerinden başka kaybedecek birşeyi olmadığını anladığı  ve etnik köken, dil, din, ırk farklılıklarının kendileri için bir zenginlik olduğunu ve yaşanası güzel yarınların yaratılmasının sırrının birlikte yaratacakları güçte gizli olduğunu anlamaya başladığı artık bölme ve uyutma politikalarının kâretmeyeceği belirtildi.

Mitinge Hollanda’dan katılanve ATİK bünyesinde müzikal çalışmalarını sürdüren Grup Rengi İsyan coşku dolu türküleri, devrimci marşlarıyla mitinge renkli bir hava kattı. Omuz omuza çekilen halaylar eylemin dayanışma ruhunu daha anlamlı hale getirdi.

Ayrıca mitinge konuşmacı olarak katılan Almanya Sol Parti (Die Linke) Milletvekili Inge Höger, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, IG Metal-Frankfurt Sendika Temsilcisi Hüseyin Aydın, FEDA-Demokratik AleviFederasyonun’dan Ayten Arslaner ve NRW-Taksim Dayanışması NRW İnsiyatifi adına da AGİF temsilcisi Baki Selçuk’un Taksim’den Lice’ye son süreçte Türkiye’de devletin baskıcı sisteminin ve buna karşı halkın sokak sokak ördüğü direnişe dair düşüncelerini ifade ettmesinden sonra miting sona erdi.