Anasayfa , ATİK , Dünya Kamuoyuna; Ermeni Soykırımını 94.yılında bir kez daha lanetliyoruz!

Dünya Kamuoyuna; Ermeni Soykırımını 94.yılında bir kez daha lanetliyoruz!

ermenisoykirimiATİK | 23 – 04 – 2009 | 24 Nisan 1915 yılında Osmanlı döneminde İttihat ve Terraki hükümeti tarafından organize edilen Teskilat-i Mahsus’a ve Hamidiye Alayları eliyle uygulanan katliamlar sonucu 1,5 Milyon Ermeni insanı yokedildi, soykırıma uğradı. Bu katliamlar sistemli bir şekilde 1922’ye dek sürdürüldü ve bu katliamlarda Helen-Süryani halklarından da yüzbinlerce insan vahşi ve insanlık dışı zulümler sonucu yaşamını yitirdi.

Osmanlı Devletinin çöküşünden sonra kurulan ve Osmanlının mirasını devir alan TC Devleti de genlerini ve geleneğini taşıdığı katliamcılığına ara vermeksizin devam etti ve 1927-1938 arası Ağrı-Zilan Koçgiri-Dersim’de binlerce Kürdü katletti. 1977’de Maraşta, 1980’de Çorum’da ve 1993’de Sivas’ta Alevi katliamları da gerçekleştiren faşist devlet, bugün de baskı ve katliamcılığına devam ediyor.

Anadolu ve Mezopaotamya coğrafyasında yaşayan halkları soykırım ve toplu şekilde katletme yoluyla yoketmeye çalışan ve bunun üzerinden ‘tek millet-tek bayrak’ faşizan fikrine bugün de devam eden TC Devletini bir kez daha kınıyoruz.

Her milliyet’ten ve azınlıklardan Türk-Kürt-Ermeni-Laz-Arap-Suryani-Çerkez-Abhaza-Bosnak halklarımızın ortak mücadelesiyle egemenlerin faşist zulüm devletine son vereceği ve hep birlikte kardeşçe yaşayacağı yeni bir demokratik düzen kuracağına olan inancımızla:

Ermeni Soykırımını lanetliyoruz,

Ermeni-Helen-Süryani halklarının tarifsiz acılarını paylaşıyoruz!

Kahrolsun soykırım, katliam ve işkence politikaları!

Kahrolsun faşizm!

Yaşasın Halkların Kardeşliği ve birlikte yürüttüğü mücadele!

Kahrolsun emperyalizm ve tüm dünya gericiliği!

ATİK 20. Dönem Genel Konseyi

22 Nisan 2009