Home , Avrupa , DUİSBURG`TA NE DARBE NE DİKTATÖRLÜK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

DUİSBURG`TA NE DARBE NE DİKTATÖRLÜK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

27 Ağustos  Cumartesi günü ,Duisburg`ta, 15  Temmuz`da Türkiye`de yaşanan darbe girişimi ve AKP diktatörlüğü, yapılan bir miting ve ardından gerçekleştirilen bir yürüyüşle protesto edildi.
AABF, ADHF, AGİF, ATİF-NRW , DSSQ,, HAZİRAN, MLPD DU-NIEDERRHEIN, NAV-DEM NRW, YAŞANACAK DÜNYA  `nin  düzenlediği ve FREIES  FORUM DUİSBURG ´un desteklediği yürüyüşe 200`e yakın kitle  katıldı.
20160827_145450
Yapılan konuşmalarda;  darbe girişimini firsata çeviren Erdoğan ve AKP diktatörlüğünün tüm muhalif kesimleri baskı altına aldığı, çıkarılan „ OHAL“ yasalar ile  işçi ve emekçilerin grev ve eylem haklarının ellerinden alındığı, politik tutsaklar üzerindeki baskıların arttığı, demokrasi ve özgürlük mücadelesi yürüten kurumlara  ve basına yönelik saldırı politikalarının hayata geçirildiği belirtildi. Ayrıca  Mayıs ayı sonunda göz altında kaybedilen Hurşit Külter`in hala bulunamadığı, Abdullah Öcalan` a yönelik ağırlaştırılmış tecrit koşulları, Kürtlere, Alevilere, Ermenilere ve Kadınlara yönelik baskıların giderek arttığı vurgulandı.
20160827_145439
Yürüyüş esnasında sık sık  „ Ne darbe ne diktatörlük, terörist Erdoğan, Faşizme karsı omuza,yaşasın enternasyonal dayanışma“  sloganları atldı.
Saat 14.00`de Duisburg Merkez Gar`ında başlayan yürüyüş, König Heinrich Platz`da son buldu