Anasayfa , Avrupa , Duisburg`ta Hasan Sağlam ile Okuma ve Söyleşi

Duisburg`ta Hasan Sağlam ile Okuma ve Söyleşi

hasan 1DUISBURG |27-05-2013 |26 Mayıs tarihinde, Duisburg Gençlik ve Kültür Derneğinde, sanatçı, yazar Hasan Sağlam ile okuma ve söyleşi etkinliği düzenlendi.
Yasak Mıntıkanın Çocukları  “SULTAN” adlı romanının tanıtımını yapan yazar; yazdığı romanda Dersim’de yaşanan trajediyi, sürgün yıllarını ve Dersim`e geri dönüş süreçlerine değindiğini belirtti. Özellikle çocukluk  yaşlarında sürgüne giden çocukların, asimilasyon politikaları  sonucu, Türkleştirilirmiş ve birer Mustafa Kemal hayranı olarak nasıl Dersime geri döndüklerinin üzerinde durdu. Dersimde yaşananların katliamın ötesinde bir soykırım olarak değerlendiren Sağlam, daha sonra “Kırmızıyı Sevmek” adlı şiir kitabından şiirler okudu.
Hasan Sağlam’ın sunumundan sonra, Dersim katliamı, katliam öncesi ve sonrası  süreç, bugün Dersim’deki gelişmeler konusunda katılımcılarla ortak bir tartışma yürütüldü. Tartışmaya bir çok dinleyicinin katılarak görüş belirtmesi oldukça olumlu geçti.
Yürütülen tartışmalardan sonra sanatçının kendi eserlerinden okuduğu ve kitlenin de hep birlikte söylediği türkülerden sonra etkinlik son buldu.
hasan2hasan 3