Anasayfa , Avrupa , Duisburg’da Kadınlar Alanlardaydı

Duisburg’da Kadınlar Alanlardaydı

DUİSBURG|09.03.2023| YENİ KADIN’ın da bileşeni olduğu Duisburg Kadın Platformu 8 Mart Dünya Emekçiler gününde alanlara çıktı.
Saat 16:00’da şehir merkezinde kadın örgütlerinin gündeme ilişkin konusmalarıyla miting başladı. Mitingin ardından yüzlerce insan yürüyüşe geçti. ”Jin Jiyan Azadı, Yasaşın 8 Mart, Bugün İş Günu Değil Grev Günüdür, Yaşasın Enternasyonal Dayanışma” gibi sloganlar atıldı. Yürüyüş sonrası kapanış miting alanına gelindiğinde Grup Yorum türküleriyle etkinliğe renk kattı.

Daha sonra Yeni Kadın temsilcisi, Clara Zetkin yoldaşın “uyanın, harekete geçin, örgütlenin! Sınıfsal ve sosyal kurtuluşunuz için savaşın!” sözleriyle mücadelemizi büyütmekteyiz” diyerek konuşmasına başladı.
Bu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde de tüm emperyalist saldırılara karşı; haklarımız, hayatlarımız ve geleceğimiz için kendi renklerimiz ve taleplerimizle sokaklarda, iş yerlerinde kısaca yaşamın her alanında mücadelemizi ve kazanımlarımızı büyüteceğiz diyen yeni Kadin temsilcisi, 8 Mart tüm emekçi, çalışan kadınların ücretli izin günü olmalıdır.
Eşit işe, eşit ücret talep ediyoruz.
Güvencesiz, esnek, kiralık işçi sistemine, düşük ücretlerle çalışma tarzına son verilmelidir.
Kadınlar için daha fazla yoksulluk, açlık, sefalet, şiddet, katliam, göç anlamına gelen savaş politikalarına, savaş bütçelerine hayır diyoruz. Onun yerine sağlık, eğitim ve toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı politikalar hayata geçirilmelidir!
Kadınların ve LGBTİ+lara uygulanan ayrımcılık, şiddet, taciz ve mobbinge son vermeli, cinsler arasında eşitliğin sağlandığı çalışma yaşamı ve ortamı sağlanmalıdır!
Yaşasın 8 Mart!
Kadınlar birlikte güçlü! Kadın dayanışması yaşatır!
Jin Jiyan Azadi! talepleriyle konusmasıni sonlandırdı. Yoğun kitlenin katılımıyla saat 16:00 da başlayan eylem saat 19:00 da sonlandırıldı.