Home , ATİF , Duisburg Üniversitesinde Açık Oturum

Duisburg Üniversitesinde Açık Oturum

Duisburg|28.03.2019| Duisburg Üniversite kampüsünde, ATİF’e bağlı çalışmalarını yürüten Gençlik ve Kültür Derneği‘nin de bileşeni olduğu Duisburg Çapraz Duruyor Platformunun (Duisburg Stellt Sich Quer) organize ettiği bir açık oturum düzenlendi.

Saat 18:30’da başlayan açık oturumda 20 yıl önce farklı aktörler tarafından kurulan Dortmund Sağa Karşı (Dortmund Gegen Rechts) oluşumunun eşbaşkanı Ula Richter konuştu. Richter, Dortmund şehrinde yükselen ırkçılığı, ırkçı örgütlerin çalışma tarzlarını ve bu ırkçılığa karşı verilen dayanışmacı mücadeyi anlattı.

Açık oturumda Sağa Karşı Ağ (Netzwerk Gegen Rechts) ve Marxloh’lu Komşular (Marxloher Nachbarn) üyesi Sylvia Brennemann ise orta sınıfın kurumsal ırkçılığı ve siyasi etkisini anlattı.

Daha sonra ATİF adına sunum yapan Nubar Deniz ise devlet kurumları tarafından uygulanan ırkçılığı, polis yasalarını ve baskıları anlattı.

Son olarak Duisburg Çapraz Duruyor’dan (Duisburg Stellt Sich Quer) bir temsilci, Duisburg şehrinde de gelişmekte olan ırkçılığı ve ırkçı örgütlerin 1 Mayıs’ta yapmak istedikleri eylemleri ve bu eylemlere karşı örgütlenen eylemler hakkında bilgi verdi.

Katılımcıların ilgisini çeken etkinlik soru cevap bölümünün ardından sonlandırıldı.