Anasayfa , Dünya , ABD’de askeri üsse silahlı saldırı

ABD’de askeri üsse silahlı saldırı

abddeki-askeri-toplama-kampina-silahli-saldiri-300x166ABD’nin Tennessee Eyaleti’ndeki askeri bir üsse silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucu, saldırgan da dahil 5 kişi hayatını kaybetti

Amerika Birleşik Devletleri’nin güney bölgesinde bulunan Tennessee Eyaleti’ndeki bir askeri üsse silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda saldırgan dahil beş kişi öldü, üç kişi yaralandı. Saldırı hakkında açıklama yapan Bölge Savcısı William C. Killian yaşanan saldırıyı bir terör saldırısı olarak gördüklerini ifade etti.

Olayı soruşturan FBI ekibinin başındaki Ed Reinhold da aynı ifadeyi kullanarak, “Bu olayı aksini saptayana kadar bir terör saldırısı olarak soruşturacağız” dedi. Reinhold, saldırganın yalnız olduğunu da sözlerine ekledi.

ABD’nin güneyindeki Tennessee Eyaleti’nde bulunan Chattanooga şehrinde donanmaya ait bir eğitim üssüne yapılan ve 5 kişinin öldüğü silahlı saldırının ardından bölgedeki alışveriş merkezleri, okullar ve hastaneler kapatıldı.

Chattanooga Belediye Başkanı Andy Berke düzenlediği basın toplantısında bir polis memurunun da vurulduğunu söyledi. Tenessee Otoban Devriyesi sözcüsü John Harmon ise şehirde aynı gün içinde birden fazla noktada silahlı saldırı olduğunu belirtti.

Donanmaya ait eğitim üssüne düzenlenen saldırıda 3 kişinin de yaralandığı, bir kişinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

AP Haber Ajansı’na  bilgi veren ABD’li bir yetkili, silahlı saldırganın dört deniz piyadesini öldürdükten sonra etkisiz hale getirilebildiğini açıkladı. Bir asker ve bir polisin de saldırılarda yaralı olduğu belirtildi. İki farklı askeri tesise gerçekleştirilen silahlı saldırılardan aynı kişinin sorumlu olduğunu düşünülüyor.