Home , Avrupa , DSÖ’den Avrupa’ya uyarı: Önlemleri henüz kaldırmayın

DSÖ’den Avrupa’ya uyarı: Önlemleri henüz kaldırmayın

Haber Merkezi|28.01.2021|Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge’den Avrupa ülkelerine uyarı: Virüsün bulaş oranları hâlâ çok yüksek. Tedbirleri kaldırmak için henüz erken. Hızlı bir şekilde açılma-kapanma ve yeniden açılma kötü bir strateji.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, Avrupa’da Covid-19 bulaş oranları hâlâ çok yüksek olduğunu ve korona virüsü tedbirlerinin henüz kaldırılmaması gerektiğini söyledi. Kluge, „Sabırlı olmalıyız. Aşılamak vakit alacak. Sert dersler aldık. Hızlı bir şekilde açılma-kapanma ve yeniden açılma kötü bir strateji“ dedi.

İnternet üzerinden gazetecilere brifing veren Kluge, „Avrupa çapındaki bulaş oranları hâlâ çok yüksek, bu da sağlık sistemlerini olumsuz etkiliyor, hizmetleri sekteye uğratıyor. Dolayısıyla önlemleri hafifletmek için çok erken“ diye konuştu. Kluge, „Bulaş oranını düşürmek, sürekli ve tutarlı bir çaba gerektirir. Bölgede [Avrupa’da] sadece nüfusun yüzde 3’ünden biraz fazlasının teyit edilmiş Covid-19 enfeksiyonu geçirdiğini unutmayın“ dedi; geçmişte salgından ağır etkilenen yerlerde yeniden vakalar görülebileceğini belirtti.

Avrupa’da 35 ülkenin şu ana dek aşılama programlarına başladığını ve 25 milyon doz aşı yapıldığını söyleyen Kluge, devam eden yüksek bulaş oranının ve yeni virüs varyantlarının öncelikli grupların aşılanmasını iyice acil hale getirdiğini belirtti.