Home , EMEĞİN GÜNDEMİ , DİSK Tekstil, Hyosung fabrikasında greve çıktı

DİSK Tekstil, Hyosung fabrikasında greve çıktı

DİSK Tekstil, Hyosung fabrikasında greve çıktı

DİSK Tekstil, Çerkezköy’de bulunan Güney Kore kökenli Hyosung fabrikasında greve çıktı.DİSK Tekstil Hyosung fabrikasında greve çıktı

DİSK Tekstil, 6 yıl önce Hyosung’da örgütlenerek Bakanlıktan toplu iş sözleşmesi için yetki almıştı. Ancak patronun itirazları nedeniyle 5 yıl süren bir hukuk mücadelesi başlamış oldu.

3 kez Yargıtay’a gidip gelen dava nihayet sonuçlanmış ve mahkeme kararıyla da işyerindeki toplu iş sözleşmesi yetkisi kazanılmıştı. Hyosung patronu, ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yetki kararına ne de Yargıtay’ın ve yerel mahkemenin kararlarına saygı göstermedi.

DİSK Tekstil’in tüm çabalarına rağmen verdiği hiçbir söz tutulmadı, Hyosung yetkilileri toplu iş sözleşmesi görüşmelerine katılmadı.

5 yılı aşan bir süre içinde işyerinde sendika üyelerine yönelik ağır baskılar yapılmış, işçiler üyelikten çekilmek ile işsizlik arasında seçim yapmaya zorlanmıştı.

DİSK Tekstil, „Yasanın kendisine tanımış olduğu hakları sonuna kadar kullanarak, Hyosung işçisinin kendi ücreti, çalışma koşulları üzerinde söz ve karar sahibi olması için var gücüyle çalışmaya devam edecektir“diye açıklamada bulundu.

Hyosung’un hukuk tanımaz tavrına karşı grev kararı alan DİSK Tekstil, Genel Başkan Kazım Doğan, Örgütlenme Dairesi Başkanı Celal Aslan ve Eğitim Dairesi Başkanı Savaş Testici’nin da katılımıyla işyerine grev pankartını asarak grev uygulamasını başlattı.