Home , Avrupa , DİDF, tutuklu ATİK’lilerin serbest bırakılmasını istedi

DİDF, tutuklu ATİK’lilerin serbest bırakılmasını istedi

Unbenannt-1342Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) yaptığı yazılı açıklamada, Almanya ve İsviçre’de Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) üye ve yöneticilerine yönelik gerçekleştirilen tutuklamaları protesto etti.

DİDF tarafından yapılan açıklamada “Avrupa’nın değişik ülkelerinde haksızlıklara karşı uzun yıllardır mücadele eden, göçmenlerin hakları ve Türkiye’deki demokrasi mücadelesiyle dayanışma içerisinde çalışmalar yapan bir göçmen örgütünün üye ve yöneticilerine yönelik yapılan tutuklamayı protesto ediyoruz” denilirken yıllardır demokratik platformlarda çalışma yürüten bir örgütün şimdi ‚terör örgütü‘ olarak damgalanmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

DİDF gözaltı ve tutuklamaların açık bir şekilde göçmen örgütlerinin kriminalleştirilmesine yönelik olduğunu belirterek “Demokratik bir hak olan örgütlenme özgürlüğünün sınırlanması anlamına gelmektedir. Hiç bir somut dayanak gösterilmeden tutuklanan bütün ATİK üyelerinin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz“ dedi.