Home , Haberler , Devrimci Halk Ozanı Garip Şahin Uğurlandı

Devrimci Halk Ozanı Garip Şahin Uğurlandı

Göteborg|21.05.2022| 6 Mayıs günü kansere karşı yaşam mücadelesi verdiği sırada yaşamını yitiren devrimci halk ozanı, ressam ve şair Garip Şahin; ailesinin, sevenlerinin ve yoldaşlarının katılım sağladığı bir törenle Göteborg’taki Västra Kyrkogården’de defin edildi.

İlk olarak kilisenin lokalinde yapılan buluşmada Garip Şahin’in türküleri- ve marşlarının dinletisi yapıldı. Ailesi adına kızı babası üzerine bir konuşma gerçekleştirdi. Babasına yazdığı mektubu okuyan kızı, sık sık duygulanarak sürdürdü konuşmasını. Babasının çeşitli sanatsal yönlerini ve karakterini anlatan kızı, Garip Şahin’in ailesi ve torunlarıyla olan ilişkisi üzerine de anlatımda bulundu.

Kızının ardından Garip Şahin üzerine konuşmak isteyen dostları birer konuşma yaptılar. Anılarını anlatan dostlarının ardından Grup Umuda Haykırış’ın bir üyesi de Garip Şahin ile olan iletişimleri ve çalışmaları hakkında bir konuşma yaptı. Bu konuşmanın ardından Garip Şahin’in tabutu defin edileceği yere doğru taşındı.

Değerli ozanın tabutu kızıl güller içinde ve orak-çekiçli kızıl bayrakla beraber defin edildi. Mezarın başına İsveç Partizan’ın hazırladığı İsveçce “Seni unutmayacağız -Partizan“ yazılı çelenk de yerleştirildi. Burada Grup Umuda Haykırış üyesinin seslendirdiği ve Garip Şahin’e ait olan marş ve türküler hep bir ağızdan söylendikten sonra kısa bir konuşma yapılarak saygı duruşuna geçildi ve defin işleminin bitmesiyle birlikte yakında bulunan başka bir lokale geçis yapıldı.

Son olarak geçilen lokalde, misafirlere yiyecek ve içecek ikramlarında bulunuldu. Devamlı Garip Şahin’in kendi sesinden türküleri ve marşları çalındı. Konuşmak isteyenlere söz verildi. Burada da Grup Umuda Haykırış’ın üyesi marşlar seslendirdi. Birkaç saat süren bu anmayla birlikte Garip Şahin’in defin merasimleri sona ermiş oldu.