Anasayfa , Avrupa , Londra’da Kaypakkaya Anma Ve Yürüyüşü (Video Haber)

Londra’da Kaypakkaya Anma Ve Yürüyüşü (Video Haber)

kaypakkaya_yuruyus_15 LONDRA |18-05-2013 |İbrahim Kaypakkaya Katledilişinin 40. yılında, İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılan bir yürüyüşle anıldı.

Partizan ve Halkın Günlüğü tarafından 18 mayıs günü gerçekleştirilen yürüyüş Manor House bölgesinden başladı. En önde “İbrahim Kaypakkaya Komünizmi Kazanmanın Stratejik Adıdır” yazan bir pankartın taşındığı yürüyüş boyunca konuşmalar yapıldı.

Ayrıca aık aık “Önderimiz İbrahim İbrahim Kaypakkaya”, “Yaşasın Devrimci Dayanışma”, “Kürdistan faşizme mezar olacak”,”İbrahim Kaypakkaya onurumuzdur” sloganları atıldı.

Woodgreen Kütüphanesinin önünde son bulan yürüyüşten sonra, burada Devrim Şehitleri için saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşundan sonra yapılan konuşmada ise “Faşist TC devleti İbrahim Kaypakkaya ile ilgili güncel olan ne varsa saldırmaktan, onu gündeme taşıyanlardan intikam almaktan imtina etmiyor. Onu  ananlara, şu veya bu şekilde bahsini edenlere karşı yargı terörünü devreye sokmaktan  geri durmuyor. Devletin “ileri demokrasi”ye geçtiğini ilan ettiği günümüzde  Kaypakkaya’ya yönelik bu yaklaşımı, son derece önemlidir. Çünkü hakim sınıfların  ona yönelik tavırlarındaki değişmez tutum, onların sınıfsal niteliğiyle doğrudan ilintilidir. Ve çünkü, ileriye sürdüğü tezler ve bu doğrultuda attığı adımlarla Kaypakkaya, TC devleti nezdinde “ihtilalci komünizmin Türkiye temsili” olarak görüldüğü içindir ki hakim sınıf temsilcileri onu katletmekle kalmamış; günümüzde de onu en tehlikeli sınıfsal düşman olarak görmeye devam etmişlerdir.” denildi.

Konuşmanın sonunda ise “Ve bu kavgada İbrahim Kaypakkaya katledilişinin 40. yıldönümünde beynimizde bilinç, bileğimizde güç, yüreğimizde cesaret olmayı sürdürüyor!” denildi. Yapılan konuşmanın ardından eylem sona erdirildi.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Ld2I7XrC0N0&w=560&h=315]