Home , Haberler , Devlet Zulmünün fotoğrafları !

Devlet Zulmünün fotoğrafları !

Sosyal medyadan JİTEM adlı Twitter hesabından paylaşılan fotoğraflarda 7 erkeğin duvar dibine dizildiği görülüyor.

Diyarbakır Valiliği’nden de fotoğrafları doğrulayan bir açıklama geldi.  3 ayı aşkın süredir sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde tahliye edilenlerin, elbiselerini çıkararak, çıplak halde teslim olmaları istendi.

Soyularak duvar dibinde sıralanmış insanların fotoğrafları ise JİTEM adlı Twitter hesabından paylaşıldı ve sosyal medyaya yayıldı.

Valilik açıklaması: ‘Rutin uygulama’

Fotoğrafların Sur’a ait olup olmadığı tartışılırken, Diyarbakır Valiliği’nden önce ‘bilgileri olmadığı’ yönünde ardından da olayı doğrulayan bir açıklama geldi.

Valilik, “7 Mart’ta saat 16.00-17.15 arasında  1’i çocuk, 2’si kadın, 14 kişinin tahliye edildiğini, tahliye edilenlerin üzerlerindekilerin çıkartılmasının dünyada da görülen yaygın ve rutin bir uygulama olduğunu,” söyledi.

Valilik uygulamayı ‘güvenlik’ gerekçesiyle savunurken, fotoğrafı çeken ve yayımlayanları suçladı. Açıklamada, “Söz konusu tahliyelerin sonucunda sosyal medya ile yazılı ve görsel basında tahliye olan kişilere ait bir takım fotoğraflar yayınlanmıştır. Teslim olan kişilerin üzerlerinin çıkarılması uygulaması, canlı bomba, bombalı tuzak, intihar eylemi vb. olumsuz durumlara karşı güvenlik güçlerimiz tarafından alınmış olan tedbir amaçlı bir uygulama olup, söz konusu çalışma bütün dünyada aynı şekilde gerçekleştirilmektedir. Ancak, teslim olan bir kısım şahıslara ait fotoğrafların izinsiz olarak çekildiği ve paylaşıldığı görülmüştür. Bu durum ile ilgili olarak Valiliğimizce bir komisyon oluşturularak hemen soruşturma başlatılmıştır,”ifadelerine yer verildi.

Yüksek, ‘Sivillerin çırılçıplak tahliyesi isteniyor’ demişti

Sur’daki sivillerin tahliyesi ile ilgili daha önce açıklamalarda bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, tahliye için açılan koridorlarda insanlara çırılçıplak soyunarak elleri başları üzerinde belirli aralıklarla dışarı çıkma dayatması yapıldığını söylemişti.
Yine aynı hesap

Öte yandan son yayınlanan fotoğrafların paylaşıldığı JİTEM hesabından daha önce de Şırnak’ta Hacı Lokman Birlik’in panzerin arkasından sürüklendiği fotoğraflar ile Muş Varto’da Kevser Eltürk adlı bir HPG’linin çıplak fotoğrafları paylaşılmıştı. (IMC)

(Başlık AHM tarafından konulmuştur)