Home , Avrupa , Devlet Şiddeti Ve Baskılara Karşı Protesto Kampının Tavrı

Devlet Şiddeti Ve Baskılara Karşı Protesto Kampının Tavrı

nonatoSTRASBOURG | 02 – 04 – 2009 | Öğleden sonra polisin şiddetine ve baskılarına yönelik aralarında ATİK’in de bulunduğu NONATO kampı sakinleri bir açıklama yayımladı. Açıklamada özellikle G20 protestolarında yaşamını yitiren eylemciyle dayanışma duygularını belirten kamp sakinleri, onun ölümünde polis ve devletin uyguladığı metotların belirleyici olduğunu belirttiler.

Açıklamanın devamında şu sözlere yer verildi:

Bizler NATO karşıtı protesto kampında yer alanlar olarak bugün sürekli yoğunlaşan devlet baskılarına karşı, G-20 karşıtı eylemlerde bulunan tüm dostlar ve arkadaşlarımızla birlikte dayanışma içerisindeyiz. Dün bir eylemci Londra’da bir yürüyüşte öldü. Arkadaşın ölümünden dolayı üzüntümüzü ve öfkemizi dile getiriyoruz. Ölümünün nedeni devletin ve polisin uygulamakta olduğu, bizim direnişimizi kırmak ve ürkütmek için sürekli kıldığı korkutucu metotlarıdır. Strasbourg’da da polis saldırgan bir tutum sergilemektedir.

Birçok insan sınırlarda tutuklanıyor ve protesto kampı sürekli kontrol altında tutulmaktadır. Tüm bu önlemler bizim savaşlarda toplu katliamlara, işkencelere, baskılara karşı insani ve barışçıl bir dünya için mücadelemizi bastırmak amaçlıdır. Aynı nedenlerle bizim arkadaşımız da Londra’da sokaklardaydı.

Bütün bunlar savaş öncülüğünü yapan NATO üyelerinin kışkırtıcı propagandalarını açığa çıkarmaktadır. Onlar ne bombalarla barışı nede baskılarıyla demokrasiyi getireceklerdir. NATO sayesinde işgalin ne olduğunu şimdi anlamış durumdayız. Eylemlerimize devam edeceğiz ve karşı duruşumuzu sürekli kılacağız.

Hakkın haksızlığa dönüştüğü yerde mücadele bir görevdir.