Home , Avrupa , DEUTSCHE POST GREVDE

DEUTSCHE POST GREVDE

* ver.di sendikası ve Deutsche Post AG arasında süren toplu sözleşme 2. Tur görüşmelerinden de postanenin hic bir teklif sunmamasi ve ver.di sendikasının sunduğu teklifi gerceklikten uzak bulması 2. Tur görüşmeleri de sonucsuz bıraktı. Bu görüşmelerden de sonuç cikmamasi ve işverenin teklifi kabul etmemekte diretmesi üzerine ver.di sendikası Almanya çapında postanede calisan tüm üyelerini 2 günlük uyarı grevine cagirdi. 20-21 ocak tarihlerinde 2 günlük is birakma eylemi gerçekleştiren ver.di, greve ilginin ve katilimin çok yüksek oldugunu bildirdi.
* Ilk tur görüşmelerin 6 ocakta yapildigi toplu is sözleşmelerinde ver.di 160 bin Postane calisani için Almanya’da yükselen enflasyonu ve zor is kosullarini baz alarak alarak 1 yıl süreyle %15 zam ve meslek egitimi alanlar icin 200€ iyilestirme zammi talebinde bulunuyor. 2022 yılında 8,5 milyar € nun üzerinde kar eden Deutsche Post borsada hisse senedi sahiplerine ve şirket yöneticilerine yüksek primler ve maaslar öderken zor koşullarda calisan işçisine hakkettigi zammı vermemekte diretiyor.
* Toplu is sözleşmelerini yürüten Andrea Kocsis’in yaptıgı açıklamada, artan enflasyon karsisinda bu talebin çok normal olduğu ve uygulanabileceği vurgusu yapıldı. Isverenin kabul etmemekte diretmesine karsilik calisanlari enflasyon karsisinda ezdirmeyeceklerini, calisanlarin da üretimden gelen gücünü kullanarak buna karsilik vereceğini dile getirdi. Bu sebeple öncelikle kararlı oldugumuzu göstermek amaciyla 2 günlük uyarı grevi kararı almış ve üyelerin yogun katilim saglamasiyla kararligimizi bir kez daha göstermiş olacagiz.
* Frankfurt ve Offenbach grev bürolarinda ilk günde büyük bir katilimin gerceklesmesiyle isverene kararlik noktasinda önemli bir mesaj verildi.
* 3. tur görüsmelerin 8 şubatta yapilacagi, o görüşmede de kabul edilebilir bir teklif gelmemesi ve sonuc cikmamasi halinde calisanlarin onayı alındıktan sonra süresiz grev carisi yapılacağı bildirildi.