Anasayfa , Haberler , DESA’da Uluslararası Kampanya Büyüyor

DESA’da Uluslararası Kampanya Büyüyor

TÜRKİYE | 20 – 12 – 2012 | 2008’den bu yana DESA’da işçilerin sendikalı olma mücadelesi sürmektedir. Ülkenin önde gelen deri firmalarından olan DESA’da firmanın Sendikamız ile 2009’da imzaladığı protokole uymaması ve işçiler üzerinde sistematik şekilde mobbing ve çeşitli baskı metotlarını uygulaması sebebiyle IndustriALL Küresel İşçi Sendikası ve IndustriALL Avrupa Sendikası tarafından ortak şekilde düzenlenen ve Labourstart gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteklediği kampanya büyüyerek güçlenmektedir. Kampanyanın önemli bir adımı olarak 24 Aralık Pazartesi günü IndustriALL Küresel İşçi Sendikası’nın Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan Düzce’yi ziyaret edecek, DESA işçileriyle buluşacak ve kamuoyuna açıklamada bulunacaktır.
Küresel İşçi Sendikası ve Avrupa Sendikası’nın web sitelerinde başlatılan online mektup kampanyasıyla DESA yönetimine binlerce protesto mektubu gönderilmekte ve DESA’ya üretim yapan uluslar arası firmalar bilgilendirilmekte, DESA’nın Davranış Kurallarında yer alan işçilerin sendikalı olma hakkına saygı gösterilmesi talep edilmektedir. Sn. Kemal Özkan’ın ziyaretinin ardından da uluslar arası delegasyonların ziyaretleri devam edecektir.
DESA’da hem Düzce hem de İstanbul fabrikalarında sendikalı işçiler üzerinde baskılar tüm yoğunluğuyla sürmektedir. Sefaköy fabrikasında sendika üyeleri tecrit edilmekte, gözetim altında tutulmakta, sıkça haksız sebeplerle ihtar imzalamaya zorlanmakta ve sendikamız aleyhinde asılsız ithamlarda bulunulmaktadır. Düzce fabrikasında da sendika üyeleri üzerinde baskılar sürmekte ve özellikle kadın üyelere yönelik istifa baskıları yoğunlaşmaktadır. Her iki fabrikada da üyelerimiz ısrarla sendikal haklarını savunmaktadır.
DESA’ya sendika girene kadar, DESA işçilerin temel haklarına saygı göstermeyi tanıyana kadar kampanya büyüyerek güçlenecektir.