Anasayfa , Haberler , Dersim’de gözaltılar protesto edildi

Dersim’de gözaltılar protesto edildi

aciklama_3_Dersim’de belediye eş başkanları ile siyasetçilerin gözaltına alınması protesto edildi. Belediye Eş Başkanı Tunç, birlik ve mücadele çağrısında bulundu.

Dersim Belediyesi, kentte sabahın erken saatlerinde yapılan ev baskınlarında Dersim Belediyesi eş başkanları Nurhayat Altun, Mehmet Ali Bul’un yanı sıra  Belediye Meclis Üyesi Cemile Ataş ve HDP, DBP, EMEP, ESP ile sendika  temsilcilerinin gözaltına alınmasına ilişkin basın açıklaması yaptı.
Belediye binası önündeki eylemde “Halkın İradesi Rehin Alınamaz!” yazılı pankart taşındı.

‘HEDEFTE SADECE BİZE OY VERENLER YOK…’

Dersim Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Hüseyin Tunç, gözaltılara tepki göstererek, şöyle konuştu:
“Bugün Saray ve hükumet, demokratik siyasete ve demokratik muhalefete yönelik ağır saldırıları ile demokratik siyasi kazanımları gasp etmeyi, oluşmuş bütün kurum ve kuruluşlarımızı tasfiye etmeyi hedeflemektedir. Bu hedefte sadece bizlere  oy vermiş olan binlerce vatandaşımızın siyasi iradesi değil, demokrasi, özgürlük, eşitlik, emeğin hakları, kadın özgürlüğü ve adalet mücadelesini sürdüren, vicdan sahibi ve demokrat milyonlarca yurttaşımız da vardır.”

‘BİRLİK VE ORTAK MÜCADELE GÜNÜ’

Birlik ve mücadele çağrılarında bulunan Tunç, “Çağrımız; sadece gözaltına alınanlarla dayanışma çağrısı değildir. Çağrımız; özgürlük, eşitlik, demokrasi, laiklik ve adalet için çaba harcayanlara ve bu özlemler için bedel ödeyenlere birlikte ve ortak mücadele çağrısıdır” şeklinde konuştu.
Tunç, gözaltındakilerin derhal serbest bırakılmasını istedi.