Home , Haberler , Dersim’de gerillaya yönelik operasyon!

Dersim’de gerillaya yönelik operasyon!

Dersim|29.03.2017|26 Mart tarihinde tc askerlerinin kutudere bölgesine düzenlemiş olduğu hava harekatı saldırısında yaşamını yitiren 14 HPG gerillasından biri olan Murat GÜNGÖRMÜŞ Dersim’de sonsuzluğa uğurlandı.

Malatya Adli Tıp kurumundan alınan cenaze Dersim Cemevine getirildi. Burada dini vecibelerini yerine getirmek isteyen aileye, Cemevi yönetimi “Tunceli valisi Osman Kaymak tarafından talimat verildiği için cenaze yıkama işlemlerini gerçekleştirilemeyeceğini” söylediler. Valinin, hayatını kaybetmiş bir insanın defin işlemlerini engellemesi ve Cemevinin buna alet olarak devletten talimatla çalışması tepki ile karşılandı. Dersim görenek ve geleneksel alevi kültürüyle bağdaşmayan Cemevinin bu tutumu, Cemevinin yönetimini tartışmalı hale getirmiştir.

Bu durum üzerine, dışarıdan getirilen alevi dedesi tarafından dini vecibeleri yerine getirilen Murat Güngörmüş, Merkez Vankük köyünde sonsuzluğa uğurlandı.

Bu arada gün itibari ile operasyonların devam ettiği bilgisi gelmektedir.Karakoldan cok sayıda helikopterin havalanarak operasyonlara katıldığı bilgisi mevcuttur.