Anasayfa , Dünya , Son Dakika : TC İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstifa Etti (Güncellendi)

Son Dakika : TC İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstifa Etti (Güncellendi)

Haber Merkezi |12.04.2020| İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla görevinden istifa ettiğini duyurdu. Uzun zamandır devam eden görev süresi, uygulamaları ve söylemleri itibariyle gündemden düşmeyen bakan Türkiye’de demokrasi güçlerine uygulanan baskılardan ve birçok katliamdan sorumlu tutuluyordu. Son olarak Grup Yorum’un Ölüm Orucu direnişine yönelik alaycı ifadelerde bulunan ve saldırıların emrini veren bakan kamuoyunun tepkisini çekmişti.

Korona Salgınında Sokağa Çıkma Yasağı Kaosu

Son süreçte Korona salgınına dönük alınan önlemlerin yetersizliği ve sokağa çıkma yasağının 2 saat kala haber verilmesinin yarattığı kaostan dolayı sık sık gündeme gelen bakan Soylu istifasını son yaşananlara dayandırdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs salgını nedeniyle alınan 2 günlük sokağa çıkma yasağı kararının iki saat kala ilan edilmesi üzerine yaşananlar sonrası istifa ettiğini duyurdu. Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Hiçbir zaman zarar vermek istemediğim Aziz Milletimiz, hayatımın sonuna kadar da sadık olacağım Sayın Cumhurbaşkanım beni bağışlasın…” ifadelerini kullandı.

Soylu’nun Twitter’da paylaştığı açıklamanın tam metni şöyle:

“Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir.

Başlangıçta kısıtlı  saatlerde de olsa ortaya çıkan görüntüler, mükemmel yönetilen bu süreçle uyuşmadı..

Yaşadığım  onca tecrübe, sorumluluk kısmı üzerimizde olan  bu olayda, böyle görüntülere yol açmamalıydı.

İyi niyetle, hafta sonunda salgını ve bulaşı bir nebze durdurabilmek adına atılan bir adımdı.

Hiç bir zaman zarar vermek istemediğim Aziz Milletimiz, hayatımın sonuna kadar da sadık olacağım Sayın Cumhurbaşkanım beni bağışlasın…

Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum…

Tüm dostlara, mesai arkadaşlarıma Allahaısmarladık..

Allah milletimizi korusun…”