Home , Avrupa , Dersim ve Kürdistan’da Çıkarılan Orman Yangınları Protesto Edildi

Dersim ve Kürdistan’da Çıkarılan Orman Yangınları Protesto Edildi

Frankfurt |31.08.2018| Dersim’de ve Türkiye Kürdistan’ın diğer bölgelerinde çıkarılan yangınlara dikkat çekmek ve TC devletini protesto etmek için Frankfurt kent merkezinde demokratik kurumlar bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yeni KADIN, Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF),  Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), Avrupa Demokratik Haklar Federasyonu (ADHK), Halkların Demokratik Kongresi-Avrupa, Avrupa Demokratik Haklar Federasyonu (ADHK) Frankfurt bileşenleri ile Kızılırmak Derneği, Frankfurt Halkevi, Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Frankfurt Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Dersim Yeniden İnşa Cemiyeti ve Avrupa Dersim Dernekleri Federasyonu (ADEF) kurum temsilcilerinin bir araya geldiği basın açıklaması kent merkezinde ilgi gördü.

Basın açıklamasında „Erdoğan ve şürekâsının Dersim’i ve Kürdistan’ı yok etme amaçlı savaşçı ve katliamcı saldırılarına, tarihimizde olduğu gibi asla boyun eğmeyeceğiz.  Tam tersine, bütün duyarlı kamuoyunun desteği ve çabasıyla bu saldırıları püskürteceğimize inanıyoruz. Bu amaçla hem mevcut saldırılara hem de olası başka saldırılara karşı bütün demokratik kamuoyunun duyarlılığını yükselteceğine, aktif tepki geliştireceğine ve herkesin her ortamda bir şeyler yapacağına inanıyoruz. Tarihte Dersim’e diz çöktürmek isteyenlerin akıbeti ne olduysa bugün Dersim’i yakanlarında akıbeti o olacaktır“ ifadelerine yer verildi.

Yapılan basın açıklamasında çevreci kurumlara da çağrı yapılarak doğa katliamlarına karşı tepki vermeye çağrıldı.

Alman Marksist-Leninist Partisi (MLPD) adına konuşma gerçekleştirildi ve ertesi gün yapılacak Cumartesi Anneleri ile dayanışma eylemine 1 Eylül yürüyüşüne katılım çağrısı yapıldı.