Anasayfa , Dünya , Demokratlara, Devrimcilere ve Emek Örgütlerine Kıbrıslılardan açık dayanışma çağrısıdır!

Demokratlara, Devrimcilere ve Emek Örgütlerine Kıbrıslılardan açık dayanışma çağrısıdır!

KIBRIS | 09 – 02 – 2011 | 28 Ocak Cuma günü Kıbrıs’ta yapılan genel greve 50.000 Kıbrıslı katılmıştır. Göç Yasası adı altında, özeleştirme pakediyle Kıbrıs’taki işçi sınıfı ve emekçilerinin haklarına bir saldırı düzenlenmektedir. Kıbrıslı sendikalar 2011 yılını ‘Toplumsal Varoluş’ yılı ilan ederek bazı işletmeler ve devlet dairelerinde süresiz grev başlatmıştır.

Bu Göç Yasasının arkasında AKP hükümeti bulunmaktadır. Türkiye’de TEKEL’i özelleştiren, Torba Yasası ile emekçilere saldıran AKP, Kıbrıs’ta emekçileri rahat bırakmamaktadır. Türkiye’nin uygulatmaya çalıştığı bu politikalara, Kıbrıslılar tek yumruk olarak karşı cevap vermiştir. Bunu sindiremeyen Türk faşistleri, Kıbrıslılara hitaben ‘Or… Çocukları’ pankartını açmış ve peşinden de Tayyip Erdoğan, Kıbrıslılara nankör demiştir.

Tıpkı TEKEL’de yaptığı gibi hayali maaş rakamları söylerek, Kıbrıslıları tembel ve çalışmayan insanlar olarak göstererek, Tayyip Erdoğan ve hükümeti kendisini haklı çıkarmaya çalışmıştır. Kıbrıs’ın Kıbrıslıların olduğunu unutarak, Kıbrıslıları aymazca azarlamaktadır. Galatasaray taraftarları, işçiler ve Kürtlerden sonra, artık Kıbrıslılar da Erdoğan nezdinde nankördür.

Biz ki Türkiyenin Tayyibini değil, devrimcilerini, demokratlarını ve emekçilerini sevdik. Bu zor günümüzde bizi yalnız bırakmamanız için sizlere sesleniyoruz. Türkiye’nin asker ve sivil bürokrasisinin bize saldırmasına engel olunuz!

Yaşasın Enternasyonal Dayanışma!

Kıbrıs Kıbrıslarındır!

Türkiye Elini Kıbrıs’tan Çek!

Enternasyonalist Dayanışma http://enternasyonalistkibris.blogspot.com/

Devrimci Enternasyonalist Örgüt – RİO http://www.revolution.de.com/ Baraka Kültür Merkezi http://baraka.cc/ Yeni Kıbrıs Partisi http://www.yenikibris.org/ykp/ Yasemin Hareketi http://www.afrikagazetesi.net/