Anasayfa , ATİK , Demokratik Toplum Partisi, DTP"ye ve Kürtlere yönelik Gözaltı terörünü nefretle Kınıyoruz!

Demokratik Toplum Partisi, DTP"ye ve Kürtlere yönelik Gözaltı terörünü nefretle Kınıyoruz!

atik_logoATİK | 15 – 04 – 2009 | 14 Nisan sabahı, DTP’ye yönelik, başta Diyarbakır olmak üzere, toplam 13 ilde eşzamanlı yapılan operasyonlar sonucu, 70’in üzerinde parti yöneticileri anti-demokratik bir şekilde gözaltına alındılar. Savcılığın büyük bir ‘gizlilik’ içinde hareket ettiği söylelen bu operasyonda Türk polisi, yine faşist devlet terörü estirdi. Asrın Hukuk Bürosu basılarak Abdullah Öcalan’ın avukatları da gözaltı hapsine alındı.

29 Mart’taki yerel seçimlerde Kürt coğrafyasınd büyük bir hezimet alan, TC’nin Kürdistan’daki devlet partisi  AKP ve TSK Genel Kurmayı, bu sonuçlardan sonra öyle görünüyor ki,  gözü dönmüş cani misali, yeni saldırganlıklar peşindeler. Kürt ulusunun ve halkın meşru kurtuluş davası ve direnişi karşısında çaresiz kalan faşist egemen güçler, imha-inkar-ilhak politikalarının yeni boyutlarını devreye koymak hevesindeler. Özgürlüğün şahdamarı dağdaki gerillaya, sivil halka ve meşru bir şekilde seçilmişlere yönelik bu asker-polis operasyonları, çöküntü ve çürümüşlük içindeki büyük bir aczin göstergesidir.

Emperyalist terör örgütü ve savaş makinesi NATO’nun 60. Yıl zirvesi kutlamaları, emperyalist devlet terörünün  1. numaralı üssü ABD’nin başkanı OBAMA’nın Türkiye ziyareti, AKP’nin Kürt illerindeki seçim yenilgisinin ardından gelen bu operasyonlar göstermektedirki; faşist devlet, AKP eliyle daha etkin, daha gizli ve daha azgın yeni ERGENEKON’cu timleri örgütlemiş bulunmaktadır. Aksi takdirde, seçim sonrası Kürtlere ve sivil halka yönelik estirilen bu vahşete bir anlam vermek zor olurdu.

Serhildanlaşarak eşitlik ve özgür iradeyi belirlemek uğruna yerel seçimlerde büyük bir zafer kazanan Kürt haklının devrimci-demokratik iradesi kırılmak isteniyor. Seçimlerin hemen akabinde Ağrı’da seçim sayımlarındaki hile ve  entrikalara direnerek karşı gelen halka yönelik polis terörü, Urfa-Amara’da gayet demokratik bir etkinlikte 2 yurtsever gencin hunharca katledilmesi, hükümet sözcüsünün ‘Ermeni sınırına dayandılar’ açıklaması ve ardısıra bu operasyonlar devletin-hükümetin Kürt meselesindeki çözümsüzlük eksenli gidişatı hakkında gerçekten önemli bir ip ucu vermektedir.

DTP Başkanı Ahmet Türk yaptığı açıklamada açıkça şunları belirtmektedir: “Hiçbir güç bizi bu onurlu ve barışçıl mücadeleden alıkoyamayacak. Bedeli ne olursa olsun büyük bir cesaret ve kararlılıkla demokratik duruşumuzdan asla taviz vermeksizin mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Hiçbir güç DTP’ye diz çökertemeyecektir” ifadelerini kullandı.

Biz, Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) olarak, demokratik, devrimci, yurtsever herkesi hep birlikte hareket etmeye ve DTP şahsında Kürt ulusunun demokratik, meşru müdafasını ve dizlerini güçlendirmeye çağırıyoruz..

DTP’ye yönelik operasyonda gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılsın!

BIMRE KOLETİ BİJİ AZADİ!  

Kahrolsun Zulüm, Yaşasın Özgürlük!