Home , Haberler , DDSB'den Eylem!

DDSB'den Eylem!

İSTANBUL | 11 – 04 – 2011 | 28 Ocak’tan bu yana Kuzey Kıbrıs’ta 3. genel grev gerçekleşiyor. Kıbrıs halkının büyük bir çoğunluğunun coşku ve kararlılıkla katıldığı bu genel grevde adadaki emperyalist tahakküm ve TC işgali sonuçları protesto edilmekte, Kuzey Kıbrıs halkı kendisine dayatılan yaşamı reddetmekte ve geleceğini kendi ellerine almak için mücadelesini yükseltmektedir.

Kıbrıs halkının mücadelesini selamlamak ve Kıbrıs halkına demokratik bir ülkede yaşama hakkı tanımayan emperyalistlerin tahakkümünü protesto etmek için 7 Nisan günü Devrimci Demokratik Sendikal Birlik tarafından bir eylem gerçekleştirildi. Taksim Tramvay Durağı’nda biraraya gelen DDSB’liler “Kıbrıs emekçileri yalnız değildir” yazılı pankart ve “Faşist TC elini Kıbrıs’tan çek”, “Kıbrıs halkı yalnız değildir” yazılı döviz taşıdılar.

DDSB adına açıklama yapan Özge Kahraman,  Kıbrıs’ta giderek artan gerilimin Kıbrıs halkına acılar yaşattığını ve Türk ve Rum halklarının kardeşçe yaşamasının olanaklarının milliyetçilik ve şovenizim saldırıları ile yok edildiğini belirtti. Tüm bu saldırılarla birlikte emperyalist tahakkümün meşruiyet kazandığını belirten Kahraman, Türkiye halkını Kıbrıs emekçileriyle dayanışmaya çağırdı. Eylem “Birlik mücadele zafer”, “Kıbrıs halkı yalnız değildir” sloganları ile son buldu. (ÖG-Özgür Gelecek)