Anasayfa , Haberler , DDSB: “Yüreğimiz Soma’da, öfkemiz katillerin üzerinde”

DDSB: “Yüreğimiz Soma’da, öfkemiz katillerin üzerinde”

ddsb_aciklamaTÜRKİYE | 14-05-2014 | İşçi ve emekçiler, bir ahtapot gibi yaşamımızı saran taşeron sisteme, güvencesizliğe, örgütsüzlüğe, insanlık dışı çalışma koşullarına karşı yıllardır “insanca yaşam ve onurlu bir iş” mücadelesi vermektedir. Ülkenin dört bir yanında kimi zaman tek başına kimi zaman da yüzlerce işçi ile direnişe geçen işçiler, emekçilerin bu direnişleri patron ve sermaye korumalığını üstlenen devletin kolluk güçleri tarafından engellenmeye, çeşitli oyunlarla bastırılmaya çalışılmaktadır.

Şimdi bu çalışma koşullarının acısını yine biz, yine işçiler ve emekçiler yaşamaktayız. Manisa-Soma’da yaşanan, çok açıktır ki, göz göre göre gelen bir katliamdır. Yalnızca 2013 yılında en az 8 işçinin yaşamını yitirdiği Soma Holding’e ait bu maden işletmeciliğinde şimdi aralarında çocuk işçilerin de bulunduğu yüzlerce maden işçisi toprak altında…
Bu katliam göz göre göre gelmiştir, çünkü, daha önce devlete ait olan bu işletme yine devlet eliyle özelleştirilmiş ve denetimden azade tutulmuştur.
Bu katliam göz göre göre gelmiştir, çünkü, özelleştirmenin ardından yapılan açılışa bizzat devletin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı katılmış ve buranın “son teknolojik gelişmelerle” işletilecek bir maden ocağı olduğunu belirtmiştir.
Bu katliam göz göre göre gelmiştir, çünkü, defalarca işçi cinayeti yaşanan bu maden işletmesi hakkında soru ve araştırma önergeleri verilmesine rağmen, bu önergeler mecliste ya Şamil Tayyar gibi bir AKP kodamanının söylediği gibi “eften püften işler” olarak görülerek kulak arkası edilmiş ya da reddedilmiştir.
İşte tam da bu nedenlerden kaynaklı bu katliam Soma Holding ve devlet işbirliği ile gerçekleştirilmiştir. Bu katliamın failleri; daha fazla kâr için işçi ve emekçileri yoksulluğa, düşük ücrete, güvencesizliğe, örgütsüzlüğe mahkum edenler; madende yaşanan iş cinayetlerini “kader” olarak görenler, işçi ölümlerini “güzel öldüler”, “tatlı ölüm” gibi tabir edenlerdir!
İşçi sınıfı tarihimizin en kanlı katliamı olan Soma’daki bu katliamın sorumluluğundan kaçamayacaksınız! Takım elbiseleriniz kirlenmesin diye omuz vermediğiniz yaralı maden işçilerinin ve işçi sınıfının gazabı sizi boğacak!
Yüreğimiz ve umudumuz Soma’da, maden girişinde! Öfkemiz patron ve devletin başında!
Yas tutmuyoruz, bulunduğumuz tüm işyerlerinde Soma için iş bırakıyoruz; ağıt yakmıyoruz, sokaklara çıkıyor ve işçi sınıfının bilinciyle maden işçileri için hesap soruyoruz!

Devrimci Demokratik Sendikal Birlik