Home , EMEĞİN GÜNDEMİ , DDSB: Soma Katliamını Unutma
DDSB: Soma Katliamını Unutma Katillerini Sokaklarda Haykır
DDSB: Soma Katliamını Unutma Katillerini Sokaklarda Haykır

DDSB: Soma Katliamını Unutma

Soma Katliamının yıldönümüne gireceğimiz bu günlerde DDSB(Devrimci Demokratik Sendikal birlik) bir açıklama yayımlayarak katliamın hesbını sormak için en geniş kesimleri alanlara çağırdı.

Yapılacak eylem ve etkinliklere geniş ve aktif katılım çağrısı yapan DDSB “her günümüz Soma” dedi.

Yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde;

DDSB: Soma Katliamını Unutma Katillerini Sokaklarda Haykır

DDSB: Soma Katliamını Unutma Katillerini Sokaklarda Haykır

Soma’da ki katliamın birinci yılına girerken Soma’dan bugüne işçi katliamları devam ediyor. İşçi sınıfına dönük ekonomik politik saldırılar artarak devam etmektedir. Dayatılan yaşam koşulları işçilerin her gün ölüm yolculuğu olmakta, ocaklar karartılmakta, yaşamlara son verilmektedir. Yaşananları kader ve fıtrata indirgeyerek açık biçimde dalga geçenler, dini siyaset ile bilinçleri bulandırmakta ve katliamları örtmeye çalışmaktadır.

Ancak bizler biliyoruz ki; yaşananlar kader değil cinayet fıtrat değil aşırı kâr hırsı ve sömürüdür. Bu açıdan işçi katliamlarında akıllara acı, hüzün ve öfkesiyle kazınan Soma katliamını unutmak  ihanettir. Soma bizim hesap sorma bilincimizdir. Soma dünümüz bugünüz ve yarında soracağımız hesabımızdır.  Yıl dönümünde Soma’yı unutmamak aşırı kâr hırsına karşı sömürünün her bir nüvesine yaşamı dar etmek ve nefes alacak alan bırakmamaktadır.

Soma davası burjuva hukukta nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, adalet tecelli etmeyecektir.Adaletin tecellisi geleceğini kendi elleri ile yaratacak olan işçi sınıfının hesap sorma bilinciyle olacak.

Öfkemiz Soma’nın Torunların Ermenek’in öfkesidir.   Öfkemiz zulmün ve zorbalığın saltanatlarını sarsacaktır. Öfkemiz işçi sınıfını örgütsüzleştirmenin aracı olarak kullanılan sarı sendikaları ve sendikal bürokrasiyi sarsacaktır.

Soma’nın katilleri patronlardır. Somanın katilleri sarı bürokrat sendika ağalarıdır. Soma’nın katilleri faşist komprador patron-ağa devletidir.

Ve belirtiyoruz ki sömürü çarkınızı yıkmak için her günümüz Soma olacak. Soma katliamının yıldönümünde yapılan eylemlere aktif katılarak hesap soracağız.

Birlik Mücadele Zafer

Devrimci Demokratik Sendikal Birlik  ( DDSB )