Home , Haberler , DDSB Program Kurultayı’nı gerçekleştirdi

DDSB Program Kurultayı’nı gerçekleştirdi

ddsb İSTANBUL |23 – 06 – 2009 | Bir dönemdir, sürece yanıt verebilecek bir örgüt yaratma hedefiyle çalışmalarını yoğunlaştıran DDSB, 21 Haziran günü Makine Mühendisleri Odası’nda Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen DDSB’liler ve dostlarının katılımıyla “Program Kurultayı”nı gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasından sonra saygı duruşu gerçekleşti ve “15–16 Haziran Büyük İşçi Direnişi Ruhunu Kuşan”  şiarıyla hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı. Daha sonra 13 Mayıs’tan bu yana direnişte olan Gülistan Kobatan söz aldı ve sürecin ihtiyacının dayanışma olduğunu ifade etti.

Kobatan’ın ardından Deri-İş üyesi Emine Arslan söz aldı ve birçok tehdit ve zorluğa rağmen direnmekten başka çare olmadığına inandığını belirtti ve “15–16 Haziran ruhunu büyütmemiz gerekir” dedi.

Kurultaya DDSB’lilerin hazırladığı sunumlarla devam edildi. Birinci sunum “1980 Sonrasından Günümüze Emperyalist Politikalar, Kriz ve Ülkemize Etkileri” konulu, ikincisi ise “İşsizlik” üzerine idi. Ardından ATV-Sabah direnişçisi Uğur Güç söz aldı ve direniş süreçlerini özetledi. Sunumlardan bir diğeri de “İşçi Sınıfının Örgütlenmesinde Yaşam Alanları (Emekçi Mahalleler)” üzerine yapıldı.

Son olarak bir süredir yapılan DDSB toplantılarının kazanımlarına değinildi, önemli olanın pratik olduğunun altı çizildi ve DDSB Programı’nın son hali sunuldu. Yeni Demokrat Gençlik, ATİK-YDG, ATİGF ve ATİK’in Kurultaya gönderdikleri mesajlar okundu. Serbest Kürsü bölümünden sonra “DDSB Programı” oybirliğiyle kabul edildikten sonra kurultay “Birlik Mücadele Zafer” sloganıyla coşkulu bir şekilde bitirildi.