Anasayfa , EMEĞİN GÜNDEMİ , DDSB: “İşçi sınıfının bilinciyle Kobanê direnişini sahipleniyoruz!”

DDSB: “İşçi sınıfının bilinciyle Kobanê direnişini sahipleniyoruz!”

ddsbbayraklarİSTANBUL | 07 – 10 – 2014  | Devrimci Demokratik Sendikal Birlik (DDSB) bir açıklama yayınladı.  “İşçi sınıfının bilinciyle Kobanê direnişini sahipleniyoruz!” şiarıyla yayınlanan açıklamanın tümü ise şöyle;

“Emperyalistlerin ve işbirlikçisi Türk devletinin, Ortadoğu’daki çıkarlarını korumak için, bölgedeki her türlü gerici çeteleri besleyerek, halkın katliama uğratılması pahasına yürüttükleri haksız savaş politikalarına karşı; YPG/YPJ’nin önderliğindeki direniş; tüm işçi ve emekçilerin, ezilen halkların sahiplendiği, ezilenin ezene karşı yürüttüğü şanlı bir direniştir.

Bir aya yakın bir süredir IŞİD çeteleri Kobanê’de her türlü lojistik desteği emperyalistlerden TC’ den sağlıyor. Buna karşın Kürt ulusunun evlatları bedenlerini siper ederek tüm ezilen halklara örnek olacak bir direnişi, ilmek ilmek örüyor. Ezilenlerin tarihine direniş destanı olarak yazılan bu mücadele karşısında; emperyalistler, işbirlikçisi TC ve beslemeleri IŞİD yenilecek, diz çökenler halka zulum edenler ve uşakları olacaktır.

Bir aya yakın bir süredir devam eden direnişi kırabilmek için TC’nin ve sözcüsü AKP’nin iki yüzlü politikaları, meclisten geçirdikleri tezkere ile bir kez daha görülmüştür. “PKK neyse PYD de odur gereğini yapacağız” diyerek AKP hükümeti asıl hedefini bir kez daha ortalığa saçmaktan kaçınamamıştır. TC’nin genlerine işleyen ve bölge politikalarını belirleyen emperyalizmin uşaklığını en iyi şekilde yapmaktır. Bu durum kurulduğu günden bu güne geleneksel politikasıdır ve bu politikalarını sürdürmeye çalışmaktadırlar. Göstermelik “IŞİD’e karşıyız” söylemleri de emperyalistlerin “IŞİD’i havadan vurduğu” palavrası da halkı kandırmaya yöneliktir.  TC ve AKP esasta IŞİD ve diğer gerici çetelere silah, tank, top göndererek Kürt ulusunun Rojova ve Kobanê’de can bedeli elde ettiği kazanımları yok etmek istemektedirler.

Tüm bu saldırı ve yok etme politikalarına karşı Kürt ulusunun direnişini sahipleniyoruz.

Şimdi ezilen halka yönelik bu saldırılara karşı işçi sınıfının bilincini kuşanma, ezilenin yanında olma zamanıdır.

Şimdi Kürt çocuklarının yüzlerine acı ve zulüm işleyenlere karşı  Kürt çocukların gülüşünü savunma zamanıdır.

Şimdi Kürt çocuklarının ölü bedenleri üzerinde ağlayan Kürt analarının göz yaşlarını silmek için bu şanlı direnişe omuz verme zamanıdır.

Tüm DDSB’lileri, işçi ve emekçileri bulundukları alanlarda Kobane direniş güçlerinin yaptığı çağrıya kulak vermeye, sokağa çıkmaya bulunduğu alanları Kobanê’ye çevirmeye çağırıyoruz!

TÜM İŞÇİ VE EMEKÇİLERİ BARİKAT BAŞLARINDA KOBANE’YE OMUZ VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ!

BİJİ BERXODANE KOBANE!

KOBANE FAŞİZME MEZAR OLACAK!

BIJİ BERXDANE YPG/YPJ!

BİRLİK, MÜCADELE, ZAFER!

Devrimci Demokratik Sendikal Birlik