Home , Avrupa , Dayanışma Şiarı Stuttgart’tan büyüyor

Dayanışma Şiarı Stuttgart’tan büyüyor

Ohne Titel 3Faşist Türk devletinin imha politikaları Stuttgart Demokratik Güç Birliği tarafından düzenlenen eylemliklerle lanetleniyor.

Faşist türk devleti bugün tankıyla ve topuyla ablukalar yaratarak katliamcı geleneğini günümüzde kürt halkı üzerinde sürdürmekte. Ezilen Kürt halkıda buna karşı toplumsal rolünü yerine getirerek sınırsız bir direniş sergilemektedir. Katliamcı devletin politikalarını ve imha çabalarını teşhir etmek, lanetlemek ve bu meşru direnişi selamlamak amaçlı Stuttgart’ta oturma eylemleri, yürüyüşler, konsolosluk önünde miting ve çadır eylemleri gerçekleştirildi ve eylemler devam etmekte.

 

Ohne Titel 48 Şubat Pazartesi günü faşist türk devletinin Stuttgart konsolosluğu önünde bir protesto mitingi gerçekleştirildi. Saat 12’de kitlenin bir araya gelmesi ile başlayan eylemde uygulanan devlet terörü dövizlerle teşhir edildi. Katliamlara sessiz kalınmayacağı sloganlarla haykırılırken gelişen provokasyonlara cevap verilmedi. Miting sonrası Kobane ile dayanışma eylemliliklerinin merkezi haline gelen Stuttgart’ın en işlek merkezi olan Schlossplatz’da devrimci, demokratların ve yurtseverlerin takmış olduğu isimle Kobané Meydanında dayanışma çadırı kuruldu.

 

Ohne Titel 210 Şubat Çarşamba günü saat 13’de Stuttgart Marienplatz’dan kitlenin bir araya gelmesi ile Şehir Merkezine yürüyüş başladı. Yer yer oturma eylemleri gerçekleştirilen yürüyüşte “Faşizme karşı Omuz Omuza” ve “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganları yankılandı.

 

Ardından yine Stuttgart Demokratik Güç Birliğinin almış olduğu karar ile dayanışma çadırı hafta içi hergün saat 15 ile 19 arası açıldı ve açılmaya devam edecek. Çadırda yer alan görevlilerle gerçekleştirilen sohbetlerde Stuttgart’ta soğuk hava, şiddetli yağmur ve fırtınalar ile oluşan kötü hava koşullarına rağmen kürt halkının direniş çığlığının dahada yükselmesi gerektiği vurgulandı