Anasayfa , Haberler , Covid-19, 5 Milyondan Fazla Ölüme Neden Oldu

Covid-19, 5 Milyondan Fazla Ölüme Neden Oldu

HABER MERKEZİ | Resmî veriler üzerinden yapılan bir araştırma üzerinden konu hakkında haber yapan Reuters’e göre, Covid 19 salgını 5 milyondan fazla insanın ölümüne neden oldu.

5 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan salgında; Rusya, ABD, Hindistan, Brezilya ve Meksika’nın birlikte toplam ölüm sayısının yarısını teşkil ettiği aktarıldı.  Günümüzde virüsün delta mütasyonunun DSÖ üyesi 194 ülkeden 184’ünde baskın olduğu anlaşıldı. Burjuvazinin salgının önüne geçememesi ve tek çareyi aşıya bağlaması ve aşının ilk dozunun henüz dünya nüfusunun yarısına ulaşmamış olması burjuvazi cephesinde ciddi anlamda tedirginlik oluşturuyor.

1918 ve 1920 yılları arasında etkin olan ve İspanyol Gribi adıyla tanınan salgında ise, dünya nüfusunun %3-6’sının ölümüne neden olmuştu. Bu dönemde 1.6 milyar olan dünya nüfusunun 50-100 milyon insanın bu salgın nedeniyle yaşamını yitirdiği düşünülüyor. Ölüm sayısının yüksek olması bir yana, salgına yakalanan insan sayısının da dünya nüfusunun üçte birine denk geldiği ve yaklaşık 500 miyon insanın salgına yakalandığı hesap ediliyor.