Home , Haberler , ‘Çocuklarımı Alman panzeri katletti’

‘Çocuklarımı Alman panzeri katletti’

ŞİRNEX |12.05.2017| Silopî katledilen Muhammet ve Furkan’ın babası Mesut Yıldırım, evlerine çarpan zırhlı aracın “Alman panzeri” olduğunu söyledi.

Şirnex’ın Silopî ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde 3 Nisan gecesi uykudaki Muhammet (7) ve Furkan Yıldırım (6) kardeşlerin ölümüne neden olan polisin kullandığı aracın halk arasında “Alman panzeri” olarak bilinen zırhlı araç olduğu belirtildi. Olaydan hemen önce MHP ilçe binası önünde sürekli park halinde bekletilen panzerin ortadan kaybolması bu olayı doğruluyor.

Çocuklarımı katleden Alman panzeriydi 

Evlerine çarpan zırhlının “Alman panzeri” olduğunu söyleyen baba Mesut Yıldırım, personel taşıma ve devriye için kullanılmayan aracın Silopî’de sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından ortaya çıktığını vurguladı. Panzerin evin duvarını yıkarak 1.5 metre içeri girdiğini belirten baba Yıldırım, eşiyle birlikte uyuduğu yan odadan kolan sayesinde kurtulduklarını ifade etti.

Yıldırım, şehir merkezinde kullanılmaması gereken aracın sürekli MHP ilçe binası önünde bekletildiğini, ancak olaydan sonra panzerin orada olmadığını da sözlerine ekledi.

İlk 1992’de Cizîr’de gündeme geldi

Şırnak Emniyet Müdürlüğü’nün envanterinde sınırlı sayıda kaldığı öğrenilen ve resmi kurumların önünde “güvenlik” gerekçesiyle park halinde bekletilen “Alman Panzeri” ilk olarak Cizîr’de 16 Ekim 1992 tarihinde akli dengesi yerinde olmayan Mesut Dündar (16) adlı çocuğu arkasında sürüklediği için gündeme gelmişti. Dündar’ın Alman BTR 60 tipi aracın arkasına bağlanmış şekilde çekilen fotoğraflarının Özgür Gündem gazetesinde “İnsanlık sürükleniyor” manşetiyle çıkması üzerine dönemin Alman hükümeti, Türkiye’ye bir süre silah ambargosu uygulamıştı.

Alman panzeri Qûbîn’de kullanıldı

Bir diğer olay da 25 Ağustos 2005’te Êlih’in Qûbîn (Beşiri) ilçesinde dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın “Kürt sorunu benim sorunumdur” dedikten tam 13 gün sonra yaşanmıştı. Ülkede Özgür Gündem gazetesinde “İnsanlık yakılıyor” manşetiyle çıkan habere göre, operasyonda yaşamını yitiren 7 PKK’liden Abbas Emani, sağ yakalanmıştı, sorgulanmıştı, infaz edilmişti ve cenazesi diğerlerininkiyle birlikte yakılmıştı. Fotoğraflarla bu belgelenmişti. Diğer 6 kişinin cenazelerinin Akrep tipi aracın arkasına iple bağlanarak sürüklendiği de fotoğraflanmıştı. Bu olayda da Alman panzeri kullanılmıştı.

Leyla Birlik: Hesabını soracağız

Silopî’de 2 kardeşin polislerce kullanılmasına ilişkin ANF’ye konuşan HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, “Açıkça, benden değilsen, bi
at etmiyorsan, senin yerin ya mezar, ya cezaevi, ya da işkencedir mesajı verilmek isteniyor” dedi. Birlik, Kürdistan’da 1990’larda devlet tarafından kullanılan paramiliter yapıların şu anda da devrede olduğuna dikkat çekti. HDP olarak adalet, demokrasi ve özgürlük mücadelesinden asla vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Birlik, “Silopi’den Şehmuz Uğur’un davasına kadar, kolluk kuvvetleri ve paramiliter yapıların fail konumunda olduğu davaların peşini bırakmayacağız; sonuna kadar hesabını soracağız” diye konuştu.

(Kaynak: Yeni Özgür Politika)