Home , Haberler , Cizre`de saldırılara karşı halkın direnişi büyüyor

Cizre`de saldırılara karşı halkın direnişi büyüyor

680x680nc-srnk-17-07-14-cizre-direnis-detay-catisma-baskin2HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre’de 5 gün önce başlatılan sokağa çıkma yasağı bugün Şırnak Valiliği tarafından ‘yasağın uzatılacağı’ kararını verildiğini açıklarken, yoğun bombardıman altında olan Cizre’de yaşanan ‘halk direnişi’ ve olası gelişebilecek katliam sonuçları ile ilgili ANF’ye konuştu.

Sarıyıldız, Gün içerisinde Cizre’de yaşanan durumu şu sözlerle anlattı: “70 yaşında Abbas Aydık adlı yaşlı bir yurttaş, devletin bombardımanına karşı kalbi artık dayanamadı ve yaşamını yitirdi. Yine anneleri cezaevinde ve babalarının da Batman’a gittiği öğrenilen 4 çocuk, Cudi Mahallesinin İdil Yolu üzerindeki bir evde mahsur kalmış bulunmaktadırlar. Bunun üzerine o çocuklara sahip çıkmak için giden yurttaşlar, özel timler tarafından hedef alındılar. Sayısız böylesi olay ile karşılamak mümkün. Birçok aile bizi arıyor diyor çocuklarımız Nuh mahallesinde kalmış, bazıları bizi arıyor diyor; eşim sokağa çıkma yasağı öncesinde hastaneye gitmişti ama ondan haber alamıyoruz. Buna benzer maalesef yüzlerce hikaye var. İnsanlar gerçekten çok zor durumda yaşamlarını sürdürüyor.”

CİZRE’DE ZULÜM VE PERVASIZLIK DEVAM EDİYOR

“Bugün son 5 günlük vahşet düzeyi en yüksek olanıydı. Bugün hiç durmadan her türlü silahı halk üzerinde denediler. Sabahtan beri Nuh Mahallesine ulaşamıyoruz. Orada ölü ve yaralılar var. Eşsiz bir zulüm ve pervasızlık devam ediyor” diyen Sarıyıldız, Demokratik kitle örgütlerine duyarlılık çağrısında bulunarak,  “şüphesiz şuan AKP zulmünün başında Cizre geliyorlar. Buradaki zulmü ölçüsüz faşizmi sağlayan mevcut iktidardır. AKP Hükümeti kandan, acıdan, savaş politikasından tekrar iktidarını devşirmek istiyor. Buna karşı her yerde halkın bu faşist politikalara dur demek gerekir. 150 bin nüfuslu bir kentte hiç kimsenin yaşam güvencesi yoktur. Hatta biz milletvekilleri olarak ta her an bir katliamla karşı karşıya kalabiliriz”  şeklinde konuştu

HALK HALEN SOKAKLARDA

AKP’nin katliam ve inkar politikasına karşı Cizre’de çok öfkeli bir genç kitlesinin olduğunu hatırlatan Sarıyıldız, AKP’nin yolladığı özel timlerin de büyük bir öfkeyle Cizre’de halka saldırdığını sözlerine ekledi. Sarıyıldız, “Şu anda şehrin birçok yerinden silah sesi geliyor. Şüphesiz gençler AKP’nin savaş politikalarına çok öfkeliler, burada gençler bedenlerini ortaya koyarak halka dönük katliamın önüne geçiyorlar. Sokağa çıkma yasağına karşı artık halk isyan ederek Cudi Mahallesinde binlerce kişi bir anda sokağa çıktılar” dedi.