Anasayfa , Avrupa , Cenevre`de Kemer Sıkma Politikalarına Karşı Eylemler Devam Ediyor!

Cenevre`de Kemer Sıkma Politikalarına Karşı Eylemler Devam Ediyor!

cenevre grev

Cenevre`de Kemer Sıkma Politikalarına Karşı Eylemler Devam Ediyor!

2016 yılında üç farklı zamanda, 3 günlük geniş katılımlı grevler örgütleyen kamu sendikları ve ulaşım sendıikları, bu grevle Cenevre Kantonuna ve federal hükümete uyarılarını yapmıştı. Bu grevlere 15 binin üzerinde kişi katılmış ve yine geniş kitlenin katıldığı değişik protesto eylemeleri organize edilmsiti.

Yine bu çerçevede, 28 Mayıs Cumartesi günü „emekli reformu“,“asgari ücretin 4 bin sfr olması“ ve „kemer sıkma politikarından vazgeçilmesi“ için Cenevre`de 3 bin kişinin katıldığı bir uyarı eylemi yapıldı. Eyleme kamu sendikarı,ulaşım sendikaları,öğrenci oluşumları,inşaat işçileri ve yerel örgütlerin yanısıra,İTİF taraftarları da katılmıştır.
Coşkulu bir şekilde başlayan ve sonlnan eylemde, „Kemer Sıkma Politikası Savaş Sebebidir“ sloganı öne çıkarılırken, bu politikalara karşı mücadelenin kesintisiz ve yükseltilerek cevap verileceği ifade edildi.
Eylemden dolayı, Cenevre polisinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı görülürken, eylem öncesinde yapılan keyfi uygulamalara karşı direnen 6 kişi gözaltına alınmıştır.

AHM-İsviçre