Home , Haberler , Can Dündar ve Erdem Gül tutuklandı

Can Dündar ve Erdem Gül tutuklandı

fft107_mf6587847AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan`ın gizli faaliyetlerini ifşa ettiği için, intikam alınırcasına, yargıya talimat verilerek gerçekleştirilen tutuklamayla, zaten baskı ve tahakküm altında olan basın ve medya mensuplarına yine bir gözdağı verilmeye çalışılıyor.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül, sevk edildikleri İstanbul Nöbetçi 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

MİT TIR’larıyla ilgili yayımladıkları haber ve görüntüler nedeniyle haklarında başlatılan soruşturma kapsamında savcılıkta ifade verdikten sonra tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Dündar ve Gül, Nöbetçi 7. Sulh Ceza Hakimliği’nde de ifade verdi. Mahkeme, Dündar ve Gül’ün tutuklanmasına karar verdi. Can Dündar, mahkemenin kararını Twitter hesabından „Tutuklandık“ diye duyurdu.

İstanbul Barosu, gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanması konusunda, „Dünyanın en büyük Barosu olarak „Pes“ diyoruz. Pes“ açıklaması yaptı.

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç: Aslında bu akşam İstanbul 7. Sulh Ceza Mahkemesi’nce gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül değil, özgür haber ve halkın haber alma hakkı tutuklanmıştır.

Can Dündar ve Erdem Gül tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi.