Home , Avrupa , DESA işçileriyle Dayanışma

DESA işçileriyle Dayanışma

FRANKFURT | 09 – 07 – 2011 | DESA işçilerinin yaşadıkları baskıları ve dayatılan örgütsüzlüğü kamuoyuna duyurmak ve işlerle dayanışmak için  Prada mağazasının Frankfurt şubesi önünde bir protesto mitingi gerçekleştirildi. DESA firmasının işçiler üzerinde baskılarını devam ettirdiği bu süreçte, Prada mağazasının DESA ile ilişkilerini kesmesi çağrısında bulunuldu.

ATİF, AGİF, MLPD, ADHF ve BİR KAR tarafından ortak gerçekleştirilen mitingde ortak basın açıklaması okundu ve MLPD temsilcisi tarafından konuşma gerçekleştirildi. Mitinge yerel Alerta ve Aktionsgruppe für den Aufbau der Dritten Reihe grupları da destek verdi. Prada’nın da protesto edildiği eylemde, Prada’nın derhal uluslararası işçi hakları kriterlerine uyması gerektiği ve DESA ile her türlü ilişkisinin kesilmesi talep edildi.

Basın açıklamasında, yıllardır standartların altında çalışan DESA işçilerine birde örgütsüzlüğün dayatıldığı, bu durumun prekarize işgücünü ve çocuk işçiliğini arttırdığı vurgulandı. Ayrıca, deri fabrikası DESA’da haksızlığa karşı çıkan ve emekten yana tavır gösteren işçilerinde, kriminalize edildikleri belirtildi. Yapılan konuşmalarda enternasyonal mücadelenin ve dayanışmanın önemine dikkat çekildi.  Eylemde Deri-İş tarafından yürütülen kararlı mücadele hakkında bilgiler de verildi.

Sendika karşıtı ustaya 5 ay ceza

Öte yandan DESA işçileri yürüttükleri mücadele ile haklarını savunmaya devam ediyorlar. Özgür Gelecek gazetesinin bildirdiğine göre, DESA’da sendika hakkını engelleyen bir ustaya 5 ay hapis cezası verildi ve bir çok haktan mahrum bırakıldı. Kendilerine yapılan onca saldırı ve baskıları geri püskürten işçilerin, mahkeme tarafından alınan bu kararı memnuniyetle karşıladıkları, moral ve motivasyonlarının arttığı bildirildi. Gaetede yer alan haberde, DESA yöneticilerinin çalışanlar üzerinde ki mobbing uygulamasının da arttığı belirtiliyor.