Anasayfa , Avrupa , ÇAĞRI!

ÇAĞRI!

UPOTUDAKBASEL|17-03-2014|18 Mart Dünya Politik Tutsaklarla Dayanışma günü vesilesiyle Basel Şehrinde düzenlediğimiz “F Tipi” oturma eylemine tüm devrimci, ilerici ve yurtseverleri katılmaya çağırıyoruz.

Tarih: 19 Mart Çarşamba  Saat: 18:00   Adres: Claraplatz- BASEL

 

ÇAĞRI

18 MART ULUSLARARASI POLİTİK TUTSAKLARLA DAYANIŞMA GÜNÜNDE BİRKEZ DAHA TÜM POLİTİK TUTSAKLARA SAHİP ÇIKALIM!

Göçmen Emekçiler, Devrimciler, Yurtseverler

18 Mart tüm dünyada politik tutsaklarla dayanışma günüdür.

Dünyanın tüm coğrafyalarında ulusal ve sosyal kurtuluş mücadelesi sonucu tutuklanan yüz binlerce politik tutsağa karşı acımasız uygulamalar hala devam etmektedir. Hindistan, Filipinler, Peru, Meksika, Filistin, İspanya, ABD, İtalya, Fransa, Türkiye ve daha onlarca ülkede politik tutsaklar üzerindeki baskı, tecrit ve izolasyonla, politik tutsaklar toplumdan tecrit edilmiştir.

Hala birçok ülkede idam cezaları verilmekte, İran, Çin, ABD’de politik insanların yanı sıra, adli tutukluların da aldığı idam cezaları infaz edilmektedir.

Politik tutsakların en çok maruz kaldığı uygulamalar içinde, savunma haklarının gasp edilmesi, uzun süre mahkemelere çıkartılmama, aileleriyle görüştürmeme, kitap, gazete vermeme, haberleşme haklarının ellerinden alınması gelmektedir.

Dün her türlü baskı, sindirme ve kişiliksizleştirme politikalarına karşı ölümüne direnen devrimci tutsaklar bugün de direnişe devam ediyor.

AKP, 11 yıllık hükümeti döneminde ağzından düşürmediği demokrasi lafının tersine, hapishaneler birer işkence merkezi gibi çalışmaktadır. Şubat 2014 tarihli hapishaneler raporunda 202’si ağır olmak üzere 620 hasta tutuklu ve hükümlü bulunmaktadır. AKP hükümeti ısrarla ve bilinçli olarak hasta tutsakları tahliye etmeyerek ölüme terk etmiş bulunmaktadır. En son Bitlis hapishanesinde tek kişilik hücrede tutulan kalp hastası Sehithan Taşkıran geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiştir. Adalet Bakanlığının yaptığı resmi açıklamada ise son13 yılda 2300 tutuklu ve hükümlü hayatını yitirmiştir. Sözüm ona demokrasinin beşiği Avrupa’da da tecrit devem etmektedir. Hasta tutsak IBON FERNANDEZ IRADI Fransa devleti tarafından tecritte tutularak ve tedavi edilmezken; İsviçre devleti de iki antifasişt; ANDREA STAUFFACHER  ve  MARCO CAMENİSCH’i tecritte tutarak, infazları bittiği halde görüşlerinden vazgeçmedikleri için tahliye etmemektedir. Aynı şekilde Almanya devleti DHKP-C  dava tutsaklarına ağır tecrit koşulları uygulamaya devam etmektedir.

18 Mart Dünya Politik Tutsaklarla Dayanışma günü vesilesiyle düzenlediğimiz “F Tipi” oturma eylemine tüm devrimci, ilerici ve yurtseverleri katılmaya çağırıyoruz.

Tarih: 19 Mart Çarşamba                   

Saat: 18:00           

Adres: Claraplatz- Basel

 

DÜZENLEYENLER

ATİK( Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu)- UPOTUDAK

ADHK(Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu

AÖTDK (Avrupa Özgür Tutsaklarla Dayanışma Komitesi)         

Siyaset Gazetesi İsviçre

Destekleyenler: BİRKAR İsviçre