Anasayfa , Avrupa , Bugünde Turgut Kaya İçin Yunanistan Alanlarında Eylemler

Bugünde Turgut Kaya İçin Yunanistan Alanlarında Eylemler

Yunanistan |30.07.2018|Yunanistan’da Turgut Kaya ‘nın özgürlüğüne kavuşması için çalışmalar sürdürülüyor. Açlık grevini 55 gün sürdüren ardından yaşanan gelişmelerle ara veren Türkiyeli devrimci Turgut Kaya ‘nın özgürlüğüne kavuşması için bugünde çeşitli çalışmalar gerçekleştirildi.
Turgut Kaya İçin Eylemler Sürüyor
Türkiyeli devrimci Turgut Kaya için bugün de Exarchia ve Syntagma meydanlarında stant açıldı. Açılan stantlarda Turgut Kaya için imza toplandı. Ayrıca bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. Bugün Atina metrosunda bildiri dağıtımı eylemi yapılmak istendi. Metroda görevli polislerce eylem engellendi. Pasaportlarına el konulan aktivistler uzun tartışmaların ardından serbest kaldı.
Bugün Yurtsever gençlik hareketi tarafından Atina’da Baran Mawa içinde bir anma gerçekleştirildi. Atina’da saygı duruşu ile başlayan anmaya Partizan aktivistleri ve devrimci örgütlerde katıldı. Sinevizyon gösterimi sonrasında yapılan konuşmaların akabinde anma bitirildi.
Yarında güncel durumu aktarmaya devam edecez. Turgut Kaya için özgürlüğüne kavuşana kadar eylem ve aktiviteler sürdürülecek.