Home , Avrupa , “Bu Daha Başlangıç, Mücadeleye Devam!” Taksim’e Bir Selam da Villingen-Schweningen’den

“Bu Daha Başlangıç, Mücadeleye Devam!” Taksim’e Bir Selam da Villingen-Schweningen’den

villingenVİLLİNGEN | 21 – 06 – 2013 | 29 Mayıs’ta Gezi Parkı’nda ağaçların kesilmesini engellemek için başlatılan demokratik eylemi, 31 Mayıs’ta TC Faşizminin gerçekleştirdiği vahşice saldırı ile, milyonlarca insan Türkiye’nin her tarafında sahiplendi. Artık olay ağaç kesiminden çıkmış, halkın demokratik taleplerini dile getirdiği bir eyleme dönüşmüştü. Herkes kendi öfkesini yanına alarak Taksim’e ve Gezi Parkı’na akın ediyordu.

Bizler de Villingen – Schweningen’de yaşayan Türkiyeli göçmenler olarak, Türkiye’de en demokratik haklarını savunmak için sokaklara dökülen halka karşı,  TC faşizminin uyguladığı vahşet boyutundaki saldırılara sessiz kalamazdık. 4 Haziran Salı sabahından, 18 Haziran Salı akşamına kadar Schwenningen’de, Gezi Parkı ile dayanışma amacıyla nöbet çadırı kurduk. Schwenningen Alevi Kültür Derneği, ATİF, ADHK, DİDF’in ortak nöbet tuttuğu çadırda, dağıtılan bildiriler, halkla yapılan sohbetlerle, kitle bilgilendirilmeye, kamuoyu yaratılmaya çalışıldı. Ayrıca çadırda direnişte katledilenlerin resimlerinin yanı sıra, Türkiye’deki çeşitli direniş alanlarından resimlerle, direnişin Türkiye’nin her tarafında sürdüğü anlatılıyordu. Bilgilendirme çadırımıza genelde kitlenin ilgisi oldukça yoğundu. Yapılan sohbetlerde, direnişin insanların umudunu büyüttüğü gözlemlenebiliyordu. Sohbetlerde daha çok konuşulan, polisin vahşi saldırısı, Erdoğan’ın fütursuz tavırları, bu direnişin sonucunun ne olabileceği idi. Ayrıca sosyal medyada paylaşılan espirili karikatür ve mizahları herkes birbirine heyecan ile anlatıyordu.

villingen1

Komitenin aldığı karar doğrultusunda, 6 Haziran Cuma akşamı saat 18.00 de, 200’ü geçkin kitle çarşının başında toplandı. Yapılan konuşmalar, atılan coşkulu sloganlar, miting alanını oldukça ilgi çekici kılıyordu. Nitekim yürüyüş korteji, çarşı içinden geçerken kafelerden, alış veriş merkezlerinden insanların korteje katıldıkları gözlemleniyordu. “Her yer Taksim, Her Yer Direniş”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Çapulcular Burada, Erdoğan Nerede”, “Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma” vb. sloganların sıklıkla atıldığı yürüyüş korteji, bitiş noktasına geldiğinde, direniş eylemlerinde katledilenlerin anısına saygı duruşu yapıldıktan sonra tekrar yapılan konuşmaların ardından, mikrofon katılımcılara yöneltilerek onların da düşünceleri alındı.  Yaklaşık iki saat süren eylem, başarıyla sonuçlandı.Eyleme MLPD ve antifaşist gençler de katılım sağlamışlardı.

Komitenin aldığı karar gereği, Türkiye’deki eylemler sona erinceye kadar, dayanışma çadırı hergün açılmaya devam edecekti ve öyle de oldu. 18 Haziran akşamına kadar hergün, gün boyunca açılan bilgilendirme çadırımızda sürdürdüğümüz Taksim ile dayanışma eylemimiz, dört defa iki ayrı gazetede haber yapıldı.17 Haziran günü SWR 3 Radyo kanalı ile röportaj yapıldı. Komitemiz, Türkiye’de direnişin farklı evrelere dönüştüğünü ve eylemimizin hedefine ulaştığını göz önünde bulundurarak 18 Haziran günü bir miting ile bitirme kararı aldı. Böylece son gün için Televizyon davet edildi. Öğle saatlerinde gelen WDR kanal ekibi, çadırdan ve çalışmamızdan görüntüler aldıktan sonra katılımcılarla röportajlar yaptı. Akşam tekrar ikinci ekip gelip mitingten görüntü aldı. 18.00’de başlattığımız miting yapılan konuşmalar, çoşkulu sloganlar eşliğinde 19.30’da sona erdi. Eylemimiz sona ermeden önce, Gezi Parkı platformunun taleplerinin takipçisi olacağımızı, gelişmelere bağlı olarak eylemimizi tekrar başlatabileceğimizi bildirdik ve 22 Haziran’da Köln’de gerçekleştirilecek olan merkezi yürüyüşe güçlü katılımın sağlanmasının çağrısını yaptık.