Anasayfa , Haberler , 8 Gerillanın cenazesi Malatya Adli Tıp’a gönderildi

8 Gerillanın cenazesi Malatya Adli Tıp’a gönderildi

dersimDersim: Pulur ve Nazımiye ilçelerinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren 8 gerillanın cenazesi bu sabahın erken saatlerinde Tunceli Devlet Hastanesi’ne getirilerek, ön otopsi işlemlerinin ardından Malatya Adli Tıp’a gönderildi.

Dersim’in Pulur ilçesinde 22 Ağustos günü çıkan çatışmada 2 gerilla ile birlikte Nazımiye ilçesinde dün yaşamını yitiren 6 gerillanın cenazesi Tunceli Devlet Hastanesi’ne ön otopsi işlemleri için getirildi.

Nazımiye ilçesinde valiliğin “sokağa çıkma yasağı” ilan ederek, başlattığı askeri operasyonda bölge savaş uçaklarıyla bombalanmıştı. Bunun bir sonucu olarak 6 gerillanın cenazelerinin yanıklardan dolayı tanınmaz halde olduğu belirtiliyor.

Ovacık ilçesinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren 2 gerilla için Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada “Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nde savaşan, MLKP gerillası Veli Görgün ve Ümit Yitik yoldaşlar Dersim/Ovacık’ta ölümsüzleştiler. Anıları ve mücadeleleri yol gösteriyor.” ifadeleri yer aldı.

Tunceli Devlet Hastanesi’nde bulunan 8 gerillanın cenazesi, otopsi işlemleri için Malatya’ya gönderildi.