Anasayfa , Avrupa , Bir Politik Mülteci daha; Musa Doğan İsveç'te tutuklandı

Bir Politik Mülteci daha; Musa Doğan İsveç'te tutuklandı

musadoganUPOTUDAK | 07 – 02 – 2009 | İzmir Devlet Güvenlik Mahkemesi’nce onaylanmış, TKP(ML) davasından verilmiş, ağırlaştırılmış müebbet cezası bulunan Musa Doğan; 2001 yılında sağlık durumu sebebiyle, şartlı olarak tahliye edildi.

Ardından İsviçre’ye gelerek iltica eden Musa Doğan’ın ilticası; “politik ilticacı” olarak değil, insani(hümaniter) statüde tanındı. Herhangi bir siyasi aktiviteye karışması halinde, tekrar Türkiye’ye gönderilme durumu da bu statü kapsamındaydı.

Böyle bir statüde İsveç’e gidip, politik iltica talebini yineleyen Musa Doğan’ın başvurusu; İsveç makamlarınca kabul edildi.

28.01.09 tarihinde; “İnterpol tarafından arandığı” gerekçesiyle İsveç’te tutuklanan Musa Doğan’ın, İsveç’te tanınmış olan iltica talebine rağmen, İsviçre’ye ya da Türkiye’ye gönderilmesini uygun bulan yasalar mevcuttur.

İnsanın yaşam hakkını sınırlayan, en meşru hakları dahi savunmayı engelleyen bu yasalara ve bu yasalar kapsamında düşünmenin dahi suç haline getirilmesini meşrulaştırma çabalarına karşı çıkmak insani sorumluluğumuzdur.

 MUSA DOĞAN DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR!

TÜM POLİTİK TUTSAKLARA ÖZGÜRLÜK!                                                        

UPOTUDAK

Şubat 2009