Home , Avrupa , Viyana „Plaza de Mayo’dan Cumartesi Anneleri’ne, İnadına Esiyor O Direniş Rüzgârı“

Viyana „Plaza de Mayo’dan Cumartesi Anneleri’ne, İnadına Esiyor O Direniş Rüzgârı“

VİYANA| 26.05.2024| Viyana’da ADGB ve AKD’nın yaptığı çağrıyla 1000. Haftasında Cumartesi Anneleriyle dayanışma mitingi gerçekleştirildi.

Kurumlar tarafından yapılan açıklamalarda „Cumartesi Anneleri, yasaklar, gözaltılar ve açılan davalara rağmen „kayıplarımız nerede? sorusunu sormaktan vazgeçmediler.’’ dendi.

Bu hafta bir kez daha 1000. Haftasında hiç bitmeyen umutlarla Galatasaray Meydanı’ndalar. 1000 haftadır hiç bitmeyen umutlarla soruyorlar, 27 Mayıs 1995’ten beri, her hafta Galatasaray Meydanı’n da toplandılar. Kimi zaman engellenip şiddete maruz kaldılar, gözaltına alındılar. Ama mücadele etmekten asla vazgeçmediler.

‘’Gözaltında kayıpların son bulması, yakınlarının akıbetlerinin açıklanması ve faillerinin tespit edilerek yargılaması talebiyle bıkmadan, yılmadan ısrarla bu mücadeleyi sürdüreceklerini bugün bir kez daha gösterdiler. Bizler de buradan Cumartesi Anneleri’nin bu onurlu direnişini selamlıyoruz, mücadeleleri mücadelemizdir“ denilerek, atılan sloganlarla miting sonlandırıldı.