Home , Haberler , Bir Kişi Daha Eksilmeye Tahammülümüz Yok | Frankfurt

Bir Kişi Daha Eksilmeye Tahammülümüz Yok | Frankfurt

FRANKFURT|27.11.2021| TJK -Almanya ve Avrupa Kadın Dayanışması ’nın (AKD) ortaklaşa organize ettiği ve ZORA, Women Defend Rojava’nın da desteklediği 25 Kasım Kadına Yönelik Her Türlü Şiddete Karşı Uluslararsı Mücadele ve Dayanışma günü etkinliklerine Frankfurt’ta  20 Kasım Cumartesi günü start verildi.

200 civarinda kadın saat 14.00 itibariyle Frankfurt tren garı önünde toplandı. Kendi renkleriyle ve sloganlarıyla isyanlarını haykırdılar, öfkelerini, duygularını kendi sözleriyle söylediler, taleplerini taşıdıkları dövizlerle anlattılar. Kadınlar her halleriyle kadına yönelik her türlü şiddeti, kadın katliamlarını, ataerkil baskı ve sömürüyü protesto ettiler.

Yol boyunca kadın  kurumlarının yaptığkları açıklamaların yanı sıra sokak pandemisi de çevredeki kitlenin ilgisini çekti. Müzik ve sloganlar yol boyunca devam etti.

20 Kasım sonrasında ise, bir hafta boyunca film gösterimi ve panel, sohbet toplantıları vb. düzenlenerek, 25 Kasım’a kadar kitlenin farkındalılığı yükseltilmeye çalışıldı. 25 Kasım akşamı yine farklı kurum ve kuruluşlarıla yapılan mitingle 25 Kasım etkinlikleri sonlandırıldı.